Vintage Port
Vintage Port

2017 Vintage Port - Quinta do Tedo

Quinta do Tedo 0.75l

75

00

per fles

Een assemblage van 30% touriga nacional met een ‘field blend’ van verschillende autochtone druiven van oude stokken (40 jaar en ouder). Een opvoeding van twaalf maanden op grote vaten van Frans eikenhout.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Een assemblage van 30% touriga nacional met een ‘field blend’ van verschillende autochtone druiven van oude stokken (40 jaar en ouder). Een opvoeding van twaalf maanden op grote vaten van Frans eikenhout.

Proefnotitie

Een adembenemende kleurintensiteit en een bedwelmende neus van zwoel donker fruit, dadels, vijgen en ingemaakte kersen. De structuur is schitterend met stevige, maar ronde en zachte tanninen, die zorgen voor een groot bewaarpotentieel. De afdronk is lang en zeer gebalanceerd met fraîcheur, lengte en nu al een immense gelaagdheid. Groots!

Schenkadvies

Vanaf 2025 (uit karaf) tot 2050+, 16-18°C

Gidsbeoordeling

R. Parker/The Wine Advocate: 94-96

Details

Streek

Douro

Herkomst

Port

Kleur / Soort

Dessertwijn

Wijn karakter

Port

Inhoud

0.75l

Alcohol %

19,5%

Druivenrassen

Touriga nacional (blauw), tinta roriz (blauw), tinta barroca (blauw), tinto cão (blauw), touriga franca (blauw)

Domeininformatie

Quinta do Tedo

Quinta do Tedo heeft een Single Quinta-classificatie, wat wil zeggen dat de druiven voor 100% afkomstig zijn van eigen wijngaarden. Daarnaast zijn alle percelen van de Quinta ‘klasse A’-wijngaarden. Deze classificatie is de hoogste die door het officiële ‘Instituto do Vinho do Porto’ aan een wijngaard gegeven kan worden. Hij is te vergelijken met de grand-cru-status in bijvoorbeeld de Bourgogne in Frankrijk. Eigenaren van deze quinta zijn Vincent Bouchard en zijn vrouw Kay. Vincent is oorspronkelijk afkomstig uit de Bourgogne en een telg uit het oude wijnmakersgeslacht Bouchard Père et fils. Kay ontmoette hij toen hij op uitnodiging van de beroemde wijnmaker Mr. Mondavi in Amerika een opleiding wijnmarketing volgde. Sinds 1992 zijn ze eigenaar van deze prachtig gelegen quinta. Hun portwijnen behoren tot de beste van de streek.

Regioinformatie

Douro

Do Tedo is een kleine onafhankelijke Quinta, gelegen in het hart van de vermaarde Alto Douro. Al hun wijngaarden, gelegen op steile hellingen in terrasvorm, bezitten een zogenaamde A-status, de hoogst mogelijke klassering voor wijngaarden in de Douro.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven