Wijncursussen

Wijncursussen

Toon aanbod
Wijn is emotie en een fascinerend product. Onze liefde voor en kennis van wijn, hebben we omgezet in wijncursussen op verschillende niveaus, waarmee wij onze passie willen overdragen. Door de extra kennis en proefervaring ga je nog meer genieten van wijn. De wijncursussen worden gegeven in de wijnkelders van de winkel van Okhuysen, in de Gierstraat te Haarlem. In deze sfeervolle en authentieke wijnkelders lagen de wijnen tot begin jaren zeventig op vat te rijpen en werden ze er vervolgens gebotteld. Nog altijd worden hier bijzondere wijnen uit onze collectie bewaard. Je kunt bij ons deelnemen aan één van de volgende vier cursussen:

1. Wijnproeven: een stoomcursus
2. Wijn & Spijs
3. Cursus 1 (Wijnvignet - SDEN 1)
4. Cursus 2 (Wijnbrevet - SDEN 3)


Per 13 november gelden aangepaste corona-maatregelen, waardoor er geen cursussen na 18.00 uur kunnen worden gegeven. Wij danken u voor uw begrip en hopen dat deze maatregelen snel tot het verleden zullen behoren.

Wine tasting

Cursus 2 (Wijnbrevet - SDEN 3)

Heb je al enige voorkennis en zou je jezelf méér willen verdiepen in wijn? Deze cursus gaat tijdens acht lessen uitvoerig in op wijnbouw, vinificatie, de meest voorkomende druivenrassen, de belangrijkste wijnbouwgebieden en wijn-spijs combineren. Het proeven vormt een belangrijk onderdeel van deze cursus. Na de cursus ben je voorbereid op het landelijk examen SDEN 3 (Wijnbrevet), dat onder andere toegang geeft tot de opleiding voor Vinoloog van de Wijnacademie®.

369

00

Uitverkocht

Meer informatie
Wine tasting

Cursus 1 (Wijnvignet - SDEN 1)

Ben je een wijnliefhebber en wil je in relatief korte tijd meer leren over wijn, dan is deze twee avonden durende wijncursus op SDEN-basisniveau een goede keus. We besteden onder andere aandacht aan de vraag ‘wat is wijn?’. Je leert meer over de klassieke en nieuwe wijngebieden en leert de meest voorkomende druivenrassen te herkennen. Een echte aanrader die een goede opstap vormt naar de cursus Wijnbrevet. Na deze cursus ben je voorbereid op het landelijk examen SDEN 1 (Wijnvignet).

109

00

Uitverkocht

Meer informatie
Wine tasting

Wijnproeven: een stoomcursus

Zin in een (eerste) kennismaking met wijn? Deze stoomcursus wakkert het enthousiasme en de liefde voor wijn verder aan en vergroot in één avond je kennis over wijn en de wijncultuur. Deze intensieve proefavond is een absolute aanrader voor mensen die in korte tijd een heel interessante kennismaking met wijn willen hebben.

49

50

Uitverkocht

Meer informatie
Wine tasting

Wijn & Spijs

Het combineren van wijn en spijs wordt een steeds groter wordend thema. Met de juiste combinaties kun je van zowel de wijnen als de gerechten nog meer genieten! Tijdens deze cursus geven wij enkele handvatten en adviezen om de mooiste wijn-spijscombinaties te maken.

49

50

Uitverkocht

Meer informatie
Banner