De wijngaarden van de broertjes Laffitte liggen op de hoogste heuvels van Ayzieu, aan de rand van de Gascogne. Dit gebied, met zijn rollende heuvels en heerlijk warme klimaat wordt door de streekbewoners ook wel ‘klein...
Lees verderWat keek Peter ernaar uit om zijn Nederlandse fans te ontmoeten tijdens de vorige editie van Proeven tussen de Stellingen. Het was een goed weerzien met Peter, die op zijn beurt ook ontzettend enthousiast...
Lees verderDe regio rondom de stad Angers is namelijk verreweg het meest veelzij-dige gebied binnen de Loire. Vrijwel alle wijnstijlen worden er gemaakt; sprankelende crémants, fruitige rosés en zowel soepele als...
Lees verderTussen het Singel en de Herengracht vinden we Beulings, een haute-cuisine huiskamerrestaurant waar per avond slechts twintig gelukkigen kunnen aanschuiven. Lisja Hu begon de tweemanszaak vijftien jaar geleden met haar...
Lees verderHet is geen toeval dat Nederlanders kunnen zwemmen, geen geluk dat Max Verstappen altijd vooraan rijdt en dus – zo dacht ik – moet er een reden zijn waarom ze...
Lees verderIk woonde en werkte al vijf jaar in Bordeaux, toen mijn vader het tijd vond dat ik terugkwam naar Nederland. Mijn vader en zijn compagnon Wim Beelen hadden namelijk een...
Lees verderNa zijn studie oenologie gaat Stéphane Defraine aan de slag als adviserend wijnmaker in Bordeaux. Hij werkt veel in de – op dat moment nog ondergewaardeerde – appel-
lation Entre-Deux-Mers. Als...
Hoe ben je in de wijn terechtgekomen?
43 jaar geleden begon mijn man Pieter van de Pavoordt samen met twee compagnons Theater Bouwkunde. Het was een plek voor modern theater, jazz,...
et verhaal van de familie Guibert blijft mensen van over de hele wereld boeien. Als aan het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw Aimé en zijn vrouw...
Lees verderWijnmaker Joan Arrufi Peig is altijd op zoek naar innovatie. Wat zou zijn land nog meer te bieden hebben en waar ziet hij kansen? Joan is een karakteristieke wijnmaker; door...
Lees verderHet wijngebied Valpolicella is ongekend populair. Dat merken we vooral tijdens de feestdagen, wanneer we de vraag naar ripasso en amarone nog maar nét bij kunnen benen. En eerlijk gezegd...
Lees verderZondag 21 april
Job Joosse en ik zijn net aangekomen in het prachtige Bordeaux. We hebben expres de middagvlucht genomen, zodat we deze avond – voordat het circus morgen losbarst –...
Dit verhaal begint eigenlijk al in maart op Prowein, de grootste wijnshow ter wereld. Het Okhuysen-proefteam wandelt nietsvermoedend over de beursvloer wanneer we door Quentin Heller, een goede bekende uit...
Lees verderMaar ik stel voor dat we die vooroordelen direct naast ons leggen en ons houden aan de feiten. Als je weet dat er wereldwijd bijna drieënhalf miljard flessen worden geproduceerd – zo’n...
Lees verderAl is het maar omdat we bij Okhuysen altijd twee maanden vooruit werken om dit blad op tijd bij u op de mat te krijgen. En dus kozen we een...
Lees verderMilton: “Ik ben opgegroeid in een echte Texelse vissersfamilie. Mijn twee ooms zaten op de kotter, dus bij ons thuis was er sowieso elke vrijdag verse vis. En dan tussendoor...
Lees verderXavier: Mensen durven mij nooit een fles wijn te geven, wat ik eigenlijk best jammer vind. Ik neem aan dat jij wel regelmatig een flesje cadeau krijgt?
Youp: Krijgwijntjes? Daar heb...
Markus, misschien kun je om te beginnen iets voor mij ophelderen. Wat is precies het verschil tussen Südtirol en Alto Adige?
MP: Dat is respectievelijk de Duitse en Italiaanse geografische benaming...
‘Misschien is dit iets: mensen hebben mooie wijnen liggen, maar maken ze nooit open. Ze wachten op het juiste moment, maar dat komt nooit. En tegen de tijd dat die...
Lees verderWe bevinden ons in de Maremma, het zuidelijkste stukje van Toscane. Hier vinden we het biologisch werkende domein LaSelva, prachtig gelegen tussen de bossen en rollende heuvels. De Tyrreense Zee...
Lees verder