Alle blogs

Logan Wines: Cool-climate chardonnay uit Australië

Door Elisa Duivestein, 30 May 2024

Vorig jaar ging Peter Logan er nog met de prijs voor de ‘beste droge riesling van de nieuwe wereld’ in het Meininger’s wijnconcours vandoor. Toch stijgt het succes hem niet naar zijn hoofd.

Wat keek Peter ernaar uit om zijn Nederlandse fans te ontmoeten tijdens de vorige editie van Proeven tussen de Stellingen. Het was een goed weerzien met Peter, die op zijn beurt ook ontzettend enthousiast was weer voet op Hollandse bodem te zetten: ‘’I love Haarlem!’’ Voor de gelegenheid had hij zijn hele range wijnen meegenomen. Deze bestaat uit de Apple Tree Flat-serie, heerlijke wijnen voor alledag voor een vriendelijke prijs. De Weemala-wijnen omschrijft Peter als wijnen voor liefhebbers die nét iets anders willen proberen, maar die tegelijkertijd ook van ongecompliceerde wijnen houden. Zijn Clementine-serie noemt hij een tikje brutaal, levendig en gedurfd; net als zijn dochter naar wie hij de wijnen vernoemde. Dan blijven nog zijn topwijnen over, die hij bottelt onder de naam Ridge of Tears.

Peter gebruikt hiervoor de beste druiven van zijn wijngaarden uit Mudgee en Orange die het terroir ten voeten uit reflecteren. Maar terug naar Apple Tree Flat, net onder Mudgee. De condities voor ‘cool climate’ wijnbouw zijn hier perfect. Volgens Peter zorgt de koelte voor een lang groeiseizoen, met evengoed veel zonuren en lichtintensiteit. Hierdoor worden de druiven langzaam rijp, wat een maximale opbouw van de geur- en smaakstoffen en behoud van frisheid tot gevolg heeft. Zoals deze chardonnay: exotisch van karakter, maar wonderbaarlijk fris.

2023 Apple Tree Flat Chardonnay

2023 Apple Tree Flat Chardonnay

8 95

per fles bij 6 flessen,
9.95 9.25 per fles

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod