Na in Vinée Vineuse 1 van dit jaar verteld te hebben over het ontstaan van het blad en de tien jaar die daarop volgden, zoomen we ditmaal in op het tweede decennium. Wim...
Lees verderHij en zijn vader Luís vinden ongekende inspiratie in twee grote vinho verde-terroirs; een aan zee en een in de bergen. Die inspiratie ligt aan de basis van Vinevinu, hun...
Lees verderEen folder leek het op het eerste gezicht, maar bij nadere bestudering zat ik er zomaar een uur in te lezen. Louis had er al zijn tijd aan besteed om...
Lees verderJohan, Zuid-Afrikaanse alleskunner, daagt zichzelf graag uit. Hij zette zijn zinnen op het maken van een sauvignon blanc die verder gaat dan het typische. En dat is gelukt: de Forgotten Vineyards is een wijn...
Lees verderDaarmee komen we direct tot de kern van waar het bij één van Nederlands beste sommeliers, Adriaan Visser, allemaal om draait: de mensen verrassen. En zo is zijn wijnkaart ook ingericht. Hij kan hem...
Lees verderWie Marie Chartier-Luneau wel eens heeft ontmoet, begrijpt waarom er in haar emailhandtekening ‘vigneronne dynamique’ staat. Op hun wijndomein Luneau-Papin regelt ze alles: sales, marketing, PR en personeelszaken. Daarnaast vliegt ze de wereld over om...
Lees verderOm antwoord te kunnen geven op wat de aantrekkingskracht is van de klassiekers is het wellicht goed om te definiëren wat de term eigenlijk inhoudt. Een klassieker in wijn — net als in boeken,...
Lees verderTag 1, Freitag
We gaan vroeg op pad en arriveren rond elf uur in het oude stadje Traben-Trarbach. In het dorp halen we nog wat brood, schmalz en schinken (reuzel en...
Dat is fantastisch nieuws voor mij – ik leer jonge mensen van bijzondere wijnen te genieten via video’s op social media. Die mensen hebben niks met de tradities van vroeger....
Lees verderTropenarts worden, dat was de droom van Maxime Hofman. Maar eenmaal in Rwanda zag ze voldoende lokale studenten die ze de spaarzame werkplekken meer gunde. Dus wat doe je dan als westerse geneeskundestudent vol...
Lees verderOp Domaine du Deffends laat de familie de Lanversin zien waarom deze lichtgekleurde wijn geen zomertrend is, maar dé belichaming van de Provençaalse cultuur. Nuits Roses is namelijk de perfecte begeleider – van salade...
Lees verderHeerlijk natuurlijk, maar wie zegt dat een luchtige sabayon niet ook hartig kan zijn? Een hartige sabayon bij het voor of hoofdgerecht geeft een onverwachte prikkeling aan de smaakpapillen: decadent, zacht, warm en romig,...
Lees verderKarsten, we zijn verheugd je te spreken, want er is veel gebeurd in jouw wijnleven de laatste tijd. Maar voordat ik losbarst, ben ik benieuwd naar de huidige stand in de wijngaard.
Het groeiseizoen...
Dit thema vraagt om meer focus: de proevers moeten hun zintuigen dubbel op scherp zetten. Het is niet alleen een kwestie van oordelen, maar ook van herkennen en interpreteren. Job: “Je wordt makkelijk op...
Lees verderDeze corpinnat maakt ieder moment extra speciaal met zijn indrukwekkende kwaliteit. Gemaakt volgens de traditionele methode met een zeer lange flesrijping. Corpinnat valt onder de strengste regelgeving voor mousserende Spaanse wijn, en onderscheidt zich hiermee...
Lees verderEen goede vraag, die niet alleen van toepassing is op koffie. Temperatuur heeft namelijk een grote invloed op je hele smaakbeleving, en dus ook op wijn. Met de zomer in aantocht leek het...
Lees verderHet gebeurt iedere keer wanneer we klanten een glas inschenken. Eerst is er herkenning – mmm, lekker, bordeaux! – daarna de verbazing: kost dit echt maar twaalf euro? Wij leggen dan uit dat...
Lees verder