Waarom niet? Omdat deze chardonnay van Peter Logan een wijn is die je moet proeven. Wel Australisch, maar (net als Peter zelf) niet dik.
Lees verder
Met je voeten in de aarde staan, dat is de beste manier om wijn echt te begrijpen. Er wordt heel romantisch gedacht over wijnmakers, maar ga het zelf maar eens...
Lees verder
Op 13 juli jl. vierden wij het veertigjarig bestaan van Vinée Vineuse met een wijnfestival in PHIL Haarlem. Het was een onvergetelijke dag, waar dertig wijnmakers en ruim negenhonderd wijnliefhebbers bij...
Lees verder
Vinée Vineuse blijkt lange tijd een gouden greep; het is een ideale manier om met onze klanten te communiceren en ze te inspireren voor domeinen en wijnen die we graag onder de...
Lees verder
Hoe beweeg je mee in een continu veranderende markt én blijf je aansluiting vinden bij een groep die steeds beter weet wat hij wil? We gingen in gesprek met Katharina...
Lees verder
Ieder jaar lees je er weer over: argeloze Hollanders die verdwaald raken in het hooggebergte om daar vervolgens gered te worden. Ik zie ze voor me op hun Birkenstocks, genietend...
Lees verder
Wanneer Spanje in april wordt getroffen door een stroomstoring, komt RTL al snel met beelden van dichte winkels en uitgestorven straten in Jerez. Nieuwslezer Antoin Peeters is er op dat moment toevallig op...
Lees verder
Diep in het hart van Gascogne, te midden van zonovergoten heuvels en oude wijngaarden, maken Les Frères Laffitte wijnen die karakter en finesse verenigen. De broers Christophe en Sébastien Laffitte, opgegroeid...
Lees verder
De Guilhem Rosé van Moulin de Gassac is alles wat je zoekt voor een mooie nazomer: fris, lichtvoetig en vol zuidelijk temperament. Deze onweerstaanbare rosé wordt gemaakt in de...
Lees verder
Philippe Brisebarre heeft het voorkomen van een rugbyspeler, maar zijn wijnen maken juist een onvergetelijke indruk door hun delicate karakter. Zijn wijngaarden in Vouvray liggen op de oever van...
Lees verder
Aan de zonnige zuidoever van het Gardameer liggen de met corvina aangeplante wijngaarden van Maffei. Hier komt de Corvina Garda tot leven: een wijn die het beste van Veneto...
Lees verder
Een nobel streven om u te willen laten drinken wat wij u aanbevelen, maar vanuit de praktijk weten we dat dit nog niet zo eenvoudig is. Want bij voorkeur verrassen...
Lees verder
Job neemt zijn vriendin mee voor een romantisch weekend in Porto vol lekker eten, wijn én een bezoek aan een vermaard wijnhuis in de Dourovallei.
Lees verder
Ruud en Lidewij zijn allebei Nederlands wijnmaker in het buitenland. Om de beurt schrijven ze elkaar een brief. Van vaste medewerkers tot seizoenswerkers, van stille krachten tot zingende ploegen: dit...
Lees verder
De wijnwereld maakt een diepe crisis door. Op het eerste gezicht lijkt het een tijdelijke crisis: dalende consumptie, concurrentie van niet-alcoholische dranken, inflatie, klimatologische beperkingen. Maar naast deze zichtbare symptomen speelt er iets...
Lees verder
Waarom zouden we onze kaasjes uit Frankrijk halen, terwijl we in Nederland zoveel goede melk hebben? Dat vroeg Mathilde van Otterloo zich af toen ze haar eigen kaasmakerij begon: Mathilde’s Kaas. Inmiddels...
Lees verder
Coq au vin is geen snel gerecht voor doordeweeks, maar een ode aan geduld, eenvoud en kwaliteit. Eigenlijk precies het tegenovergestelde van onze gehaaste maatschappij waarin vijftienminutenrecepten en de ping van de...
Lees verder
Hoi Peter, ik moet zeggen dat je mijn beeld van Australische wijn behoorlijk op z’n kop hebt gezet. Toen ik hoorde dat we Australische wijn gingen importeren, dacht ik meteen aan van die krachtpatsers,...
Lees verder
Job: “Met het thema ‘onbegrepen wijnen’ in het achterhoofd heb ik voor grenache gekozen. Veel mensen zijn bekend met de bombastische stijl van châteauneuf-du-pape, maar er zijn heel veel andere...
Lees verder
Jean-Marie Guffens kan heel goed tegen kritiek. Alleen krijgt hij die nooit, omdat al zijn wijnen onweerstaanbaar zijn.
Lees verder
Avontuurlijke wijnen om het hele weekend de tijd voor te nemen.
Lees verder
Tijdens de redactievergadering vertelde Xavier dat de coverstory dit keer over ‘onbegrepen wijnen’ zou gaan. Een te gek idee. Er is namelijk een onderwerp waar ik al jaren over wil schrijven: mensen die...
Lees verder
Mogen wij eigenlijk nog over onze Haarlemse trots spreken? De wijnen van Lidewij worden inmiddels over de hele wereld verkocht en prijken op de wijnkaart van menig sterrenrestaurant!
Lees verder