Door Elisa Duivestein, 4 september 2025
Philippe Brisebarre heeft het voorkomen van een rugbyspeler, maar zijn wijnen maken juist een onvergetelijke indruk door hun delicate karakter. Zijn wijngaarden in Vouvray liggen op de oever van de Loire met een perfecte zonexpositie. Philippe besteedt veel aandacht aan zijn druiven en oogst in verschillende plukrondes, om ervan verzekerd te zijn dat echt álle druiven rijp zijn. Een tijdrovend klusje, maar alleen op die manier kan hij verschillende stijlen Vouvray van topkwaliteit maken, van verfijnd mousserend tot rijk edelzoet. Hij werkt traditioneel, of zoals de Fransen zouden zeggen ‘à l’ancienne’. Voor echt grote wijnen moet je geduld hebben. Als wijnmaker is het de kunst om op sommige momenten niet in te grijpen en de tijd het werk laten doen.
0.75l
De basiswijn van chenin is perfect voor mousserende wijnen die het kunnen opnemen tegen de beste. Brisebarre vinifieert de wijn in rvs, laat hem rijpen in oude houten vaten en geeft traditioneel een tweede gisting op fles. Een rijping van maar liefst 36 maanden sur latte. Fijne belletjes met in de neus subtiel iets van brioche. De smaak is heerlijk fris droog.
per fles bij 6 flessen, 13.95 13.00 per fles
0.75l
per fles
bij 6
flessen,
14.20
13.25
per fles
0.75l
per fles
bij 6
flessen,
16.10
14.70
per fles