Alle uitgaven
Het bruist in wijnland

Het bruist in wijnland

En is dat meer of minder dan voorheen? Vooral met oud & nieuw en als er wat bijzonders te vieren valt of mag er ook best eens zomaar een flesje...

Lees verder
Verfijning uit Australië; Apple Tree Flat Shiraz

Verfijning uit Australië; Apple Tree Flat Shiraz

Dat begint met zijn unieke terroir in Mudgee en Orange, waar al sinds de tweede helft van de 19e eeuw aan wijnbouw wordt gedaan. Maar het is pas sinds de...

Lees verder
Onder de loep: Tempranillo

Onder de loep: Tempranillo

Aan de hand van voorbeelden uit ons assortiment laten we de overeenkomsten én de verschillen zien tussen wijnen die gemaakt zijn van één specifieke druif. Deze keer gaan we het...

Lees verder
In de wijn gedoopt: Vooroordeel

In de wijn gedoopt: Vooroordeel

Dan scheelt “ik hou niet van Chili en sowieso niet van Zuid-Amerika’ zomaar een heel continent aan wijn die je niet hoeft te overwegen. En toch is dat jammer, want...

Lees verder
Het ongekende terroir van Priorat

Het ongekende terroir van Priorat

Dit is Priorat, waar het domein Mas d’en Gil is gevestigd. Onder leiding van Marta Rovira Carbonell worden hier wijnen gemaakt die zich laten typeren door een onwaarschijnlijke balans tussen...

Lees verder
De kelder van Guus Schuijt

De kelder van Guus Schuijt

Guus wordt geboren in het jaar 1963 en vierde onlangs zijn zestigste verjaardag. Natuurlijk ben ik benieuwd wat er op deze feestelijk dag gedronken werd. Guus vertelt dat ze geslapen...

Lees verder
Carte Blanche: Als ik het zeggen mag

Carte Blanche: Als ik het zeggen mag

Marieke is een vaste waarde binnen het Okhuysen-team. Van 2011 tot 2014 was ze wijnadviseur in de winkel, tot ze besloot het onderwijs in te gaan. Maar het bloed kruipt...

Lees verder
Janny van der Heijden: Oogstfeest

Janny van der Heijden: Oogstfeest

Geen dunne lapjes en afgemeten spiesjes supermarktvlees zoals wij dat over het algemeen doen, maar grote stukken vlees voor op de parilla (de Argentijnse grill of barbecue). Elk huishouden heeft...

Lees verder
Bubbels in opmars

Bubbels in opmars

Wellicht is het moeilijk voor te stellen, maar lange tijd waren belletjes in de wijn eerder een probleem dan een kwaliteit. Deze ongewenste bubbels ontstonden wanneer tijdens het wijnmaken de...

Lees verder
Aan tafel met wildplukker Edwin Florès

Aan tafel met wildplukker Edwin Florès

Het is maandagmiddag en hoogzomer. Ik ben op weg naar Ressen, een dorp onder Nijmegen. Ik verheug me, want ik mag met wildplukker Edwin Florès mee op paddenstoelenjacht. Tijdens het...

Lees verder
Eva Posthuma de Boer: Proost op Proust

Eva Posthuma de Boer: Proost op Proust

Ik hoef maar een vleugje gebakken spek op te vangen of ik zie mezelf de trap in mijn ouderlijk huis af rennen, hopend op pannenkoeken – want de geur van...

Lees verder
Nieuw domein Topiary: Een Fransman in Franschhoek

Nieuw domein Topiary: Een Fransman in Franschhoek

Philippe Colin komt uit Chassagne-Montrachet. Zijn vader en moeder bezitten hier het zeer gerenommeerde Domaine Michel Colin-Deléger. Na zijn studie viticultuur in Beaune gaat Philippe in 1988 aan de slag...

Lees verder
Interview met Samuel Guibert van Mas de Daumas Gassac

Interview met Samuel Guibert van Mas de Daumas Gassac

Bonjour, Samuel. Jouw ouders kochten dit domein in 1971. Kun je mij daar iets over vertellen? Wat heeft er volgens jou toe geleid dat Mas de Daumas zo’n iconische status...

Lees verder
Vinologisch: De ene tannine is de andere niet

Vinologisch: De ene tannine is de andere niet

Hij werd mij verteld door Alexander van Beek, algemeen manager op Chateau Giscours in Bordeaux. Eerder dit jaar waren wij daar op bezoek als onderdeel van onze en primeur-reis. We...

Lees verder