Bezoekers van Proeven tussen de Stellingen afgelopen oktober hebben het al gezien: de verbouwing van ons kantoor is voltooid. Na een half jaar ‘kamperen’ zitten we eindelijk weer allemaal onder...
Lees verder
De schepper had volgens mij niet zoveel op met water. Zijn zoon, wiens verjaardag we ieder jaar vieren, liep er liefst overheen en veranderde het als het even kon in...
Lees verder
Huisvriend Aad Kuijper grijpt in. Ons huisblad, zijn lievelingsblad, ligt voor hem op tafel. Hij verheugt zich erop om zich lekker te laten maken door al onze nieuwe ontdekkingen, de ontmoetingen...
Lees verder
Dit verhaal begint in maart van dit jaar. Xavier, Woudt en ik zitten te dineren bij Wine Not in Chablis. Morgen gaan we langs bij Samuel Billaud en dan zit...
Lees verder
Derek Warner had ooit een hekel aan barolo. Inmiddels weet hij: dit is een wijn die je slok voor slok in al haar subtiliteit en elegantie moet leren waarderen. “Barolo...
Lees verder
De traditionele peer is een beetje een onderschatte fruitsoort. Omdat ze zo ‘gewoon’ is, vergeten we makkelijk hoe veelzijdig de peer eigenlijk is. Van de dieprode stoofpeer die na zachtjes...
Lees verder
Sinds 1620 vormt Château de Pennautier het kloppende hart van een eeuwenoude wijncultuur in het binnenland van de Languedoc. Op de zuidelijke uitlopers van de Montagne Noire, waar de winden...
Lees verder
Op de zuidelijke uitlopers van de Cévennen, niet ver van Béziers, ligt het kleine wijndomein van Charles Fabre-Luce. Midden in het hart van de appellatie Saint-Chinian, in het binnenland van...
Lees verder
Fotobijschrift: Als student bezoekt Kelley het beroemde Château Rayas in Châteauneuf-du-Pape
Tradities moet je in ere houden. En dus zijn ze er weer: de Bonbanyuls. Deze luxe kerstchocolaatjes laten we speciaal maken door Chocolaterie Pierre in Haarlem. Ze zijn gevuld met een ganache van...
Lees verder
Veel mensen onderschatten de veelzijdigheid van mousserende wijn. Natuurlijk schittert hij als aperitief, maar dankzij de fijne belletjes en frisse, levendige structuur zou u hem vanaf het aperitief zó tot...
Lees verder
Het bruggetje van de borrel naar de eettafel. De spanning tussen fruit, zuren en mineraliteit zorgt voor een onweerstaanbare dynamiek. Wij kozen voor u zes wijnen die de eetlust prikkelen...
Lees verder
Een veelzijdige categorie, maar het rode fruit steelt hier de show. Lichte tannines en zachte zuren worden verweven en geven een delicate textuur. Deze wijnen kunt u het best op...
Lees verder
Wijnen met rijpheid, structuur en diepte. Wijnen waar je warm van wordt. Wijnen die je blijft ontdekken. Wijnen waar je de grote glazen voor tevoorschijn haalt. Wijnen die vragen om een...
Lees verder
Oftewel: zoet. De perfecte afsluiter van een feestelijk diner. Dessertwijn kan natuurlijk bij een zoet nagerecht, maar is ook heerlijk bij kaas. Of, de tip van Heleen: “Ik drink dessertwijn...
Lees verder
Het dessert is afgeruimd. Het diner is bijna klaar, maar nog niet helemaal. We zitten achterover in onze stoel, omringd door vrienden en familie. De gesprekken zijn vertrouwd en warm,...
Lees verder
Wat niet veel mensen weten, is dat die aardige man die zij kennen van de porttafel tijdens Proeven tussen de Stellingen een Fransman is, loot van het wereldberoemde bourgognehuis Bouchard Père & Fils....
Lees verder
Benodigdheden:
2 koolrabi’s
1 bosje dille
1 citroen
100 gram pistache
Benodigdheden:
8 coquilles
100 gram amandelen
2 grapefruits
2 bollen zwarte knoflook*
1 grote bloemkool
1 liter melk
150 gram boter + extra om de coquille te bakken
Ras el hanout**, gekocht of zelf gemaakt
Benodigdheden:
2 kg aardpeer
1 L karnemelk
1 vanilleboon, uitgeschraapt
Benodigdheden:
1 kg stoofvlees van everzwijn
10 gram zout
30 gram / 1 recept Baharat kruiden*
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gehakt
250 gram kastanjechampignons, grof gehakt
2 stengels bleekselderij, in stukjes van ongeveer 1 cm
200...
Cheesecake:
Benodigdheden:
100 gram boter
1 pak bastognekoeken
450 gram roomkaas
150 gram feta
100 gram suiker
120 gram honing
220 gram crème fraîche
4 eieren
Waarde wijnliefhebbers,
Even een stukje tegen de tuttige tijdgeest. Overal lees ik dat er zowel in films als in docu’s en toneelstukken niet meer openlijk gedronken mag worden. Wel water en Fanta,...
Met deze selectie witte topwijnen wordt het gegarandeerd een onvergetelijke kerst!
Lees verder
Zes bijzondere rode wijnen die u met een gerust hart op de kersttafel kunt zetten.
Lees verder
Fijn om te krijgen, nog leuker om te geven. Kerst is niet compleet zonder de Okhuysen-kerstkist: de originele houten Okhuysen-kist met vier zorgvuldig geselecteerde wijnen om de kerstdis te begeleiden....
Lees verder
Mijn collega Femke en ik kennen elkaar al sinds de Wijnacademie. We schrijven allebei voor Vinée Vineuse, en buiten werk om zijn wij vrienden die boeken, recepten en mooie wijnen delen. We...
Lees verder