Dit domein beschikt over een ongeëvenaarde kennis van het lokale terroir: al sinds de oprichting in 1452 wordt de relatie tussen het koele klimaat en de lössbodem vertaald in onderscheidende...
Lees verderDat is natuurlijk fantastisch en een bevestiging dat we iets goed doen. Zelf denk ik graag dat dit voortkomt uit een heel goede service, ontzettend goede en loyale medewerkers en...
Lees verderBij Okhuysen zoeken we namelijk altijd naar wijnen met frisheid, elegantie en levendigheid. Deze shiraz van Johan Kruger is daar een excellent voorbeeld van; hij blinkt uit door een verfrissende...
Lees verderWat definieert een wijnstreek? Om het antwoord te vinden op die vraag – en ik vind het heerlijk om me daar in te verdiepen – lees ik me altijd goed...
Lees verderPaul Geerts is een bekend gezicht bij Okhuysen. Als sommelier bij Ratatouille* voorziet hij zijn gasten op bevlogen wijze van deskundig advies. Maar wat drinkt hij zelf het liefst? We...
Lees verderIn al haar broze schoonheid ligt het daar op de koude klinkers, haar frêle knalblauwe blaadjes in scherp contrast met de omringende Febo-zakjes. Meteen gaat mijn fantasie er mee aan de...
Lees verderAls kind wist ik dat mijn vader ‘in de wijn’ werkte. Maar wat dat nu precies inhield, wist ik dan weer niet. Het was in ieder geval een druk bestaan,...
Lees verderPas in de jaren negentig van de vorige eeuw werden de wijnen van deze streek echt ontdekt. In die tijd was Louis Kat een van de eerste Nederlanders die op...
Lees verderWe zijn op bezoek bij vaste klant en wijnautodidact Ramon Baljé, die ons uitnodigde om voor deze rubriek een kijkje in zijn kelder te komen nemen. We kennen Ramon als...
Lees verderZoals het wel vaker gaat bij wijnmakers met een artistieke inslag, krijgt Duband behoefte aan een nieuwe uitdaging. Hij gaat op zoek naar een nieuw project. In Maison Louis Max...
Lees verderBegin dit jaar begon bij ons de telefoon te rinkelen en simultaan werden we overspoeld door mails. Of we het nieuwe oogstjaar Sassicaia al aan gingen bieden en of er...
Lees verderHet is vlak voor kerst wanneer we met Berend afspreken op het hoofdkantoor van Grutto in Abcoude. Het is misschien wel de drukste tijd van het jaar voor ons allebei...
Lees verderIk heb het over de Italiaanse dolcettodruif, die buiten Piemonte nog betrekkelijk onbekend is. Een druif in de schaduw van haar beroemde zus nebbiolo uit hetzelfde gebied, en eentje die...
Lees verderEen nieuw jaar, een nieuwe editie van Vinée Vineuse en dus ook weer een nieuwe bijeenkomst van ons proefpanel. Terwijl iedereen een plek aan tafel zoekt en de laatste wijnnieuwtjes...
Lees verderWoudt: Toen ik als sommelier werkte, vond ik het combineren van wijn en spijs één van de boeiendste thema’s. Ook nu, als horeca-adviseur, ga ik enkel voor de allerbeste combinaties....
Lees verderIn deze column bestoken ze elkaar met prangende wijnvragen. Xavier opent het bal.
Lees verderWaar Pierre inmiddels alweer tien jaar meedraait op het familiedomein, keerde Elie pas twee jaar geleden terug naar het nest om er zijn carrière voort te zetten. Elie: “Als kind...
Lees verderTerwijl ik er voor het eerst naar luisterde, moest ik vol teleurstelling bekennen dat ik er niets aan vond. Maar de cd had 20 euro gekost, veel geld, verdiend met...
Lees verder
In de kersteditie van Vinée Vineuse 2023 kon je alles lezen over deze wijnmaker, in het interview dat Aad Kuijper met hem had. Of hij het nu alleen bij zijn...