En is dat meer of minder dan voorheen? Vooral met oud & nieuw en als er wat bijzonders te vieren valt of mag er ook best eens zomaar een flesje...
Lees verderDat begint met zijn unieke terroir in Mudgee en Orange, waar al sinds de tweede helft van de 19e eeuw aan wijnbouw wordt gedaan. Maar het is pas sinds de...
Lees verderAan de hand van voorbeelden uit ons assortiment laten we de overeenkomsten én de verschillen zien tussen wijnen die gemaakt zijn van één specifieke druif. Deze keer gaan we het...
Lees verderDan scheelt “ik hou niet van Chili en sowieso niet van Zuid-Amerika’ zomaar een heel continent aan wijn die je niet hoeft te overwegen. En toch is dat jammer, want...
Lees verderDit is Priorat, waar het domein Mas d’en Gil is gevestigd. Onder leiding van Marta Rovira Carbonell worden hier wijnen gemaakt die zich laten typeren door een onwaarschijnlijke balans tussen...
Lees verderGuus wordt geboren in het jaar 1963 en vierde onlangs zijn zestigste verjaardag. Natuurlijk ben ik benieuwd wat er op deze feestelijk dag gedronken werd. Guus vertelt dat ze geslapen...
Lees verderMarieke is een vaste waarde binnen het Okhuysen-team. Van 2011 tot 2014 was ze wijnadviseur in de winkel, tot ze besloot het onderwijs in te gaan. Maar het bloed kruipt...
Lees verderGeen dunne lapjes en afgemeten spiesjes supermarktvlees zoals wij dat over het algemeen doen, maar grote stukken vlees voor op de parilla (de Argentijnse grill of barbecue). Elk huishouden heeft...
Lees verderWellicht is het moeilijk voor te stellen, maar lange tijd waren belletjes in de wijn eerder een probleem dan een kwaliteit. Deze ongewenste bubbels ontstonden wanneer tijdens het wijnmaken de...
Lees verderHet is maandagmiddag en hoogzomer. Ik ben op weg naar Ressen, een dorp onder Nijmegen. Ik verheug me, want ik mag met wildplukker Edwin Florès mee op paddenstoelenjacht. Tijdens het...
Lees verderIk hoef maar een vleugje gebakken spek op te vangen of ik zie mezelf de trap in mijn ouderlijk huis af rennen, hopend op pannenkoeken – want de geur van...
Lees verderPhilippe Colin komt uit Chassagne-Montrachet. Zijn vader en moeder bezitten hier het zeer gerenommeerde Domaine Michel Colin-Deléger. Na zijn studie viticultuur in Beaune gaat Philippe in 1988 aan de slag...
Lees verderBonjour, Samuel. Jouw ouders kochten dit domein in 1971. Kun je mij daar iets over vertellen? Wat heeft er volgens jou toe geleid dat Mas de Daumas zo’n iconische status...
Lees verderHij werd mij verteld door Alexander van Beek, algemeen manager op Chateau Giscours in Bordeaux. Eerder dit jaar waren wij daar op bezoek als onderdeel van onze en primeur-reis. We...
Lees verder