Dikwijls gelegen op een heuveltop, omringd door wijngaarden. Cairanne is zo’n dorp en haar wijnen werden tot voor kort geschaard onder de noemer Côtes du Rhône Villages. Toch hebben de...
Lees verderIn deze rubriek gaan we iets dieper in op de geschiedenis en de karakteristieken van de beroemdste druiven. Dit keer staat de gamay noir in de schijnwerpers. Deze druif is...
Lees verderZijn voorkomen, zijn humor, zijn ongezouten meningen. Wie hem volgt op Instagram weet wat ik bedoel. Ooit begonnen met een piepklein wijngaardje in de Bourgogne, heeft Jean-Marie inmiddels nogal wat...
Lees verderWe nemen jullie mee terug naar 2019. We zitten met Ruud en een glas Staete Landt nog even na te praten na Proeven tussen de Stellingen. Ruud vertelt over een...
Lees verderRianne is student viticulture & enology, een wijnbouwkundige opleiding aan de Science Agro University in Bordeaux. Daarvoor loopt ze momenteel stage bijhet prestigieuze Château Palmer in Margaux. Als onderdeel van...
Lees verderMenno is al bijna acht jaar een bekend gezicht bij Okhuysen. Als winkelmanager is hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze schatkamer in het centrum van Haarlem. Met...
Lees verderLars Daniëls is Magister Vini, mede-eigenaar en adjunct-hoofdredacteur van het wijnblad Perswijn, en groot rieslingkenner. Als er iemand weet wat de aantrekkingskracht van deze druif is, is het Lars wel:...
Lees verderTuinder Kasper Hoex zul je niet snel stil zien zitten. Er is namelijk altijd wel wat te doen op het Beverwijkse Landgoed Rorik van waaruit hij zijn biologische-groentepakkettenservice runt. Het...
Lees verderWe hadden het al horen gonzen over La Nonna, een naar het scheen drieëntachtigjarig fenomeen die als privékok had gewerkt voor miljardairsfamilie Agnelli, de oprichters van Fiat. Nu, op haar...
Lees verderCharlotte en Thomas staan namelijk niet alleen garant voor een bijzonder verhaal, maar vooral voor spectaculair mooie wijnen die wat extra achtergrondinformatie kunnen gebruiken om ze nog beter tot hun...
Lees verderDat is niet zo gek als je bedenkt dat het woord in onze taal negatieve toepassingen kent. Bovendien zijn er veel wijnen die harde, onaangename zuren hebben. Vaak zijn dit...
Lees verder