Wat het precies was, wist ik eerst niet goed te plaatsen, maar inmiddels denk ik eruit te zijn. Ik heb gewoon weer heel veel lol in mijn werk gekregen. En...
Lees verderHet einde dus van een tijdperk – Altenkirch bestond bijna twee eeuwen – maar ook het einde van de veel jongere Cuvée Boogie, zo dachten wij. Jasper was echter, net...
Lees verderZuur wordt vaak verkeerd begrepen als het over wijn gaat. Bij het horen van het woord denken velen direct aan de schrale maagzuurwijnen die helaas op veel terrassen nog steeds...
Lees verderIk zit aan tafel met de grappigste man ter wereld, de beroemde komiek Leslie Nielsen (God hebbe zijn ziel en wat zullen die twee een lol hebben in de hemel)....
Lees verderHet resultaat proeven we terug in haar wijnen, die nog elk jaar beter lijken te worden.
Lees verderGetriggerd door het gebrek aan een leuke plek om te lunchen in Amsterdam begon Floor in 1980 samen met een compagnon Brasserie van Baerle. 42 jaar later is dat nog...
Lees verderIn het najaar van 2021 werden we door een goede relatie getipt. In de Valle d’Aosta zou zich een bijzonder domein bevinden, genaamd Les Crêtes. Al verschillende malen hadden we...
Lees verderVraag een Italiaan naar zijn favoriete mousserende wijn, en dikke kans dat zijn antwoord zal luiden: ‘Franciacorta, naturalmente!’. Dit herkomstgebied, in het heuvelachtige hart van Lombardije, brengt zeer karaktervolle, verfijnde...
Lees verderDe betoverend mooie streek Maremma ligt in het zuiden van Toscane, langs de Tyrreense zee. Een gebied met bergen, tufstenendorpjes die uit de rotsen lijken opgerezen, wonderschone zonsondergangen en de...
Lees verderKlazien, wil jij onze rosé huiswijnen onder de €10,00 selecteren voor onze volgende editie? Zo’n vriendelijk verzoek van Xavier Kat kan ik natuurlijk niet afslaan. Rosé? Ja, ik ben een...
Lees verderDit moet iets te maken hebben met de menselijke kant achter dit type bedrijf. Ze krijgen letterlijk een gezicht. Het feit dat de verschillende generaties elkaar opvolgen, van elkaar leren...
Lees verderDe jongste generatie Van den Berg werkt sinds kort ook in de horeca. "Zo zijn wij zelf ook begonnen.” Michiels opa was een van negen zoons in een katholiek gezin...
Lees verderGekscherend zei ik afgelopen weekend dat als wij ooit failliet gaan, dat komt omdat we niet alleen van lekker eten houden, maar de laatste jaren ook de daarbij passende wijnen...
Lees verderDe Loirestreek spreekt al vele eeuwen tot de verbeelding van schrijvers en dichters. Op enig moment was de Loire het toneel van Richard Leeuwenhart, Jeanne d’Arc, François Rabelais, kardinaal de...
Lees verderJean-Claude is een drukbezet man. Niet alleen is hij directeur van wijnbedrijf Delta Domaines, ook staat hij sinds 2011 aan het roer van familiebedrijf Terra Viva. Sinds 2019 is Okhuysen...
Lees verderTijdens mijn werk in onze winkel heb ik vaak te maken met misconcepties over rosé. Een greep: rosé drink je alleen in de zomer. Het is een vrouwenwijn. Rosé kun...
Lees verder