Alle blogs

Boogie is terug en swingt als nooit tevoren

Door Elisa Duivestein, 17 June 2022

Jasper Franz Bruysten verliet Weingut Altenkirch om voor zichzelf te beginnen. Op zijn mini-domein Jasper Franz maakt hij weer zijn geliefde cuvée Boogie.

Het einde dus van een tijdperk – Altenkirch bestond bijna twee eeuwen – maar ook het einde van de veel jongere Cuvée Boogie, zo dachten wij. Jasper was echter, net als wij, dol op zijn persoonlijke creatie, die hij omschrijft als zijn ‘kindje’. Hij ontwikkelde deze lichtvoetige plezierwijn, die een assemblage van verschillende witte druiven is, als experiment. Maar vanaf de eerste oogst bleek hij een schot in de roos.

 

Na het vertrek bij Altenkirch begon Jasper zijn eigen domein: Jasper Franz. Hij kreeg het voor elkaar de rechten van Boogie én het bijbehorende etiket af te kopen. Zo kon hij onder zijn eigen naam zijn geliefde wijn blijven maken en hoefden we uiteindelijk geen oogstjaar te missen. Jasper: ‘’Ik ben tien jaar geleden begonnen met de creatie van Boogie. Mijn idee was om een fruitige, toegankelijke en drinkbare wijn van hoge kwaliteit voor iedereen te maken. Toen Altenkirch de meeste wijngaarden van de hand deed, besloot ik de kelder en twee hectare van de wijngaarden te huren, waaronder die met sauvignon blanc en pinot blanc.’’ En de rest is geschiedenis.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod