title

Nr. 2 - 2023

Bekijk de PDF online
title

Een geweldige nieuwe Australische Chardonnay

Exotisch en toch wonderbaarlijk fris, een cool-climate chardonnay uit de hoogst gelegen wijngaarden van New South Wales. Bij Logan wines huppelen d...

Lees verder
title

In de Loire wemelt het van de verhalen

De mensen die ons volgen op Instagram en Facebook hebben al volop kunnen meegenieten van de diverse inkoopreizen die we dit jaar al maakten, de domein...

Lees verder
title

Onder de loep: Gewurztraminer

In deze rubriek gaan we iets dieper in op de geschiedenis en de karakteristieken van de beroemdste druiven. Aan de hand van voorbeelden uit ons assort...

Lees verder
title

In de wijn gedoopt: Sprakeloos

Het probleem van schrijven over wijn is dat woorden snel tekortschieten. Kwam ik bij mijn eerste proefnotities nog weg met ‘mooie balans, prachtige ...

Lees verder
title

Koningin van de riesling: Sybille Kuntz

Je moet geen hoogtevrees hebben om de spectaculair steile hellingen van de beroemdste wijngaard aan de Moezel te bewerken. Toepasselijk dus dat deze l...

Lees verder
title

De kelder van Xavier Auerbach

Belastingadviseur Xavier stond vorig jaar in de top 10 proevers op CellarTracker. Hij postte in totaal 22.990 wijnen. We interviewden hem over zijn wi...

Lees verder
title

Janny van der Heijden: Dansen op de vulkaan

Sicilianen zijn wijnliefhebbers. Gemiddeld drinken ze zo’n 5 maal zoveel wijn als wij in Nederland. En dan vooral bij de lunch en het diner. Want al...

Lees verder
title

Op inkoopreis in de Loire

In het meest veelzijdige wijngebied van Frankrijk gebeurt het. Er is een grote wijncultuur, een hoeveelheid aan jonge ambitieuze wijnmakers, een grote...

Lees verder
title

Aan tafel met aspergeteler Johan Buijs

In de bossen bij Bilthoven kweekt de familie Buijs al dertig jaar asperges: een van de laatste echte seizoensproducten die we in Nederland nog hebben....

Lees verder
title

Het Okhuysen proefpanel proeft Pinot noir

Het ‘Okhuysen proefpanel’ bestaat uit chef en restauranteigenaar Ralph Woerde (Restaurant Oud-Zuid), sommelier Vera Krijnen (Zoldering*) en vaste ...

Lees verder
title

Eva Posthuma de Boer: Out of Africa

Op mijn natgeregende stoep tref ik een fles Shiraz uit Zuid-Afrika. Ik zucht. Afrika. Daar horen voor mij grote gevoelens bij. Het begon op mijn vijft...

Lees verder
title

Nieuw domein: Logan Wines uit Australië

Waren we echt op zoek naar een nieuw wijnhuis in Australië? Nee, eigenlijk niet. Maar bij Okhuysen zijn we zeer breed geïnteresseerd en dan kan er n...

Lees verder
title

Paltrinieri: Lambrusco van wereldklasse

Dat we bij Okhuysen met vele geweldige wijnmakers mogen samenwerken, is een voorrecht. Een interview met wijnmaker Alberto Paltrinieri, in zijn eentje...

Lees verder
title

Vinologisch: Driedimensionaal proeven

Toen ik mij begon te verdiepen in de wijnwereld werd ik mij gewaar van een vreemd fenomeen: op proeverijen merkte ik op dat veel mensen slurpgeluiden ...

Lees verder
title

Afdronk: Refosco, een Italiaanse charmeur

Rode wijnen met finesse en elegantie, dat is waar wij warm voor lopen.Bij Matteo Braidot weten ze wel het een en ander van wijn maken af. Al sinds ...

Lees verder