Blogs

Filter blogs
Voorverkoop Mas de Daumas Gassac

Door Job Joosse, 19 januari 2023

Voorverkoop Mas de Daumas Gassac

Vooruitstrevende assemblagesMet de aanplant van de bordelaise cabernet-sauvignon in de Languedoc in de jaren zeventig van de vorige eeuw, was Aimé Guibert zijn tijd ver vooruit. In al zijn nieuwsgierigheid en innovatieve gedrevenheid plantte Aimé Guibert over de jaren daarnaast nog veel meer druivenrassen aan. Allereerst waren dat rassen uit diverse Franse wijnstreken, maar daar bleef het niet b...

Lees verder
Winnaar Perswijn Wijnconcours!

Door Elisa Duivestein, 2 december 2022

Winnaar Perswijn Wijnconcours!

'Anders dan anders, op een hele goede manier' en 'Een orginele wijn waar we erg blij van werden', aldus Ronald de Groot en Lars Daniëls van Perswijn over de Savadonnay 2018 van Domaine Croix-Courbet.Toen we onze Savadonnay instuurden voor het jaarlijkse wijnconcours van Perswijn, hoopten we natuurlijk dat deze topwijn uit de Jura - één van onze persoonlijke favorieten - hoge ogen zou gooien bij...

Lees verder
Lekker bij port: een sinaasappel-polenta taart met amandelen en olijfolie

Door Kay Bouchard (Quinta do Tedo), 1 december 2022

Lekker bij port: een sinaasappel-polenta taart met amandelen en olijfolie

De olijvenoogst is mijn op een na favoriete tijd van het jaar op Quinta do Tedo, vlak na de druivenoogst. Als we in september onze druiven oogsten, beginnen onze olijven te glanzen en te verkleuren – een herinnering dat zij de volgende zijn!Onze olijvenoogst begint in november en gaat soms zelfs door tot in december. Dat is later dan de olijfoogst in oktober in Toscane, die een meer pikante, ong...

Lees verder
Dessert Noël van panna cotta en witte chocolade

Door Restaurant De Lage Vuursche, 25 november 2022

Dessert Noël van panna cotta en witte chocolade

Ingrediënten (voor 4 personen):100 gr witte chocolade500 ml. room.65 gr. suiker.2 blaadjes gelatine.1 bak kant en klare sinaasappel sorbetijs (of andere smaak naar keuze)Ter garnering een handvol pecannoten (gestampt), een sinaasappel en een handvol chocoladeballetjes (te vinden in het bakschap)Bereiding:1. Week de gelatine in koud water.2. Room met suiker aan de kook brengen3. Haal va...

Lees verder
Hollands hert met rode kool, stoofpeertjes en aardappelmousseline

Door Restaurant De Lage Vuursche, 25 november 2022

Hollands hert met rode kool, stoofpeertjes en aardappelmousseline

Ingrediënten (voor 4 personen):4 hertenfilets van 100 gr per stuk1 kg stoofperenAardappelmousseline1kg bonken50gram boter.50ml melk.50ml room.peper zout.Grand veneur saus1 liter wildbouillon.200ml. Cognac.500ml. Room.500ml. Jus de veau.250gram. Cranberry compote.Rode kool1kg. Rode kool.100gram. Appelmoes.60gram. bruine basterd suiker.500ml. rode wijn.200ml. port.2 kaneel stokjes.5 jenever b...

Lees verder
Gebraden bloemkool met koningsboleet, kappertjes en beurre noisette

Door Restaurant De Lage Vuursche, 25 november 2022

Gebraden bloemkool met koningsboleet, kappertjes en beurre noisette

Ingrediënten (voor 4 personen):1 bloemkool140 gr koningsoesterzwammen50 gr kappertjes200 gr boterEen handje hazelnotenBereiden:Halveer de bloemkool en snij vanuit het midden 2 mooie steaks van 2 cm dik. Halveer deze zodat je 4 kleine steaks hebt. Breng op smaak met peper en zout. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak de bloemkool in neutrale olie mooi bruin aan elke kant. Zet het vuur l...

Lees verder

Zoeken in artikelen


Populaire onderwerpen


Categorieën


Wis filters