Blogs

Filter blogs
Oogstjaar Bordeaux 2022

Door Xavier Kat, 4-5-2023

Oogstjaar Bordeaux 2022

Ieder jaar in Bordeaux is bijzonder en dat komt omdat de weersomstandigheden nooit hetzelfde zijn. Dit geeft ieder oogstjaar zijn eigen, specifieke karakteristieken, die het karakter bepalen van de wijnen uit het jaar. Natuurlijk bezitten al die wijnen, ieder jaar weer, een duidelijk bordeauxkarakter, maar zijn ze toch steeds weer verschillend. De extremen worden bepaald door koele jaren (die...

Lees verder
De oogst is begonnen bij Casa Marin - Deel 2

Door Jamie Verbraak, 18 april 2023

De oogst is begonnen bij Casa Marin - Deel 2

De oogst loopt bijna ten einde. De enige druiven die nog hangen zijn syrah en garnacha. Dit zijn druiven die warmte en zon nodig hebben en daarom, in het koude klimaat van Lo Abarca, zijn dit de laatste druiven die we oogsten. Onze wijnmaker Felipe beschrijft de oogst 2023 als volgt: “Een oogst met weinig water, een vrij droog jaar en een jaar waarin we vorst en lage temperaturen hadden in ...

Lees verder
Tartaar van rauwe asperges met kwarteleitjes

Door Eva Posthuma de Boer, 20 april 2023

Tartaar van rauwe asperges met kwarteleitjes

Ingrediënten (4 personen, voorgerecht)300 g witte asperges300 g groene asperges2 sjalotjes10 g bieslook, fijngehakt10 g dragon, fijngehakt10 g bladpeterselie, fijngehakt1 el grove mosterd2 el olijfoliesap van een ½ citroenpeper2 el lichte sojasaus8 kwarteleitjes (je gebruikt er 1 ½ per persoon, maar een paar extra voor de zekerheid is handig ivm het moeilijke pellen)Ook nodig: eierprikker, kook...

Lees verder
Pasteitjes met asperge-eiragout

Door Eva Posthuma de Boer, 20 april 2023

Pasteitjes met asperge-eiragout

Ingrediënten (voor 8 pasteitjes)500 g witte asperges1 groentebouillonblokje4 eieren50 g boter60 g bloem100 ml volle melk½ tl nootmuskaat (liefst versgeraspt)peper en zout15 g bladpeterselie, fijngehakt, plus een paar takjes om te garneren8 ragoutbakjesSchil de asperges en snijd de houtige onderkanten eraf. Zet ze in koud water op met het bouillonblokje en kook ze 7 minuten vanaf het moment dat h...

Lees verder
Groene asperges op z’n Japans

Door Eva Posthuma de Boer, 20 april 2023

Groene asperges op z’n Japans

Ingrediënten (4 personen, bijgerecht) 1 el sojasaus 1 el rijstazijn 2 tl sesamolie Zout en peper 300 g groene asperges 1 el sesamzaadjes Meng de sojasaus, rijstzijn en sesamolie in een kommetje door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de harde onderkanten van de asperges. Kook ze in drie tot vier minuten beetgaar. Giet af en dep droog met keukenpapier. Leg de asperges op...

Lees verder
Aad Tussen de Stellingen

Door Aad Kuijper, 21 april 2023

Aad Tussen de Stellingen

Vinée Vineuse columnist Aad Kuijper over zijn ontdekkingen van Proeven tussen de Stellingen. Hoe krijg je tweeduizend mensen zo gek om op hun vrije dag af te reizen naar een magazijn op een desolaat industrieterrein, vraag dat maar aan Okhuysen. Het lukt ze al vierentwintig jaar met “Proeven Tussen de Stellingen” (volgend jaar een feestje?). Zo was ook dit jaar tout Haarlem en de re...

Lees verder

Zoeken in artikelen


Populaire onderwerpen


Categorieën


Wis filters