Blogs

Filter blogs
Recept: Mouclade (mosselen in romige saus)

Door Eva Posthuma de Boer, 29 februari 2024

Recept: Mouclade (mosselen in romige saus)

Dit verfijnde maar eenvoudige mosselgerechtje komt oorspronkelijk uit de Bretagne, om precies te zijn uit het plaatsje Lorient. Vandaar het tintje van oosterse specerijen.Ingrediënten (voor 4 personen):mespunt saffraandraadjes2 kg mosselen2 sjalotjes3 eetl. milde olijfolie300 ml droge witte wijn1/2 theel. cayennepeper50 g boter2 teentjes knoflook, gerasptzout en peper4 eetl. bloem100 ml slagroom1...

Lees verder
Vinologisch: Acquired taste

Door Max Funcke, 29 februari 2024

Vinologisch: Acquired taste

Toen ik dertien was, kocht ik de cd ‘Songs for the Deaf’ van Queens of the Stone Age. Terwijl ik er voor het eerst naar luisterde, moest ik vol teleurstelling bekennen dat ik er niets aan vond. Maar de cd had 20 euro gekost, veel geld, verdiend met mijn krantenwijk. Daarom bleef ik er toch naar luisteren. Na een aantal luisterbeurten gebeurde er iets magisch: ik begon de muziek te begrijpen, l...

Lees verder
Afdronk: Guffens op z'n gulst

Door Elisa Duivestein, 29 februari 2024

Afdronk: Guffens op z'n gulst

Jean-Marie Guffens is bekend om zijn gulle bourgognes, maar deze wijn uit de Zuidelijke Rhône heeft van alles nog nét wat meer.In de kersteditie van Vinée Vineuse 2023 kon je alles lezen over deze wijnmaker, in het interview dat Aad Kuijper met hem had. Of hij het nu alleen bij zijn signatuurdruif chardonnay houdt, of in dit geval ook viognier erbij laat schitteren; zijn wijnen zijn altijd r...

Lees verder
Interview met een wijnmaker: Pierre en Elie Genoux

Door Elisa Duivestein, 29 februari 2024

Interview met een wijnmaker: Pierre en Elie Genoux

Domaine Genoux is in korte tijd uitgegroeid tot een van onze favorieten. Inmiddels worden de wijnen gemaakt door Pierre en Elie, de zesde generatie. Tijd voor een interview.Waar Pierre inmiddels alweer tien jaar meedraait op het familiedomein, keerde Elie pas twee jaar geleden terug naar het nest om er zijn carrière voort te zetten. Elie: “Als kind was ik altijd buiten, daar was ik het geluk...

Lees verder
Youp & Xavier: Gladjakkers

Door Xavier Kat en Youp van 't Hek, 29 februari 2024

Youp & Xavier: Gladjakkers

Youp van ’t Hek is al vele jaren een graag geziene klant bij Okhuysen. Xavier en Youp genieten al even graag samen van een goed glas wijn. In deze column bestoken ze elkaar met prangende wijnvragen. Xavier opent het bal.Xavier: Youp, jij lijkt me niet een man die in een restaurant voor het wijnarrangement gaat?Youp: Laat een ding duidelijk zijn: dat wijnarrangement, daar begin ik sowieso nooi...

Lees verder
Wijn-spijs: Wat drink je bij pittig eten?

Door Max Funcke, 29 februari 2024

Wijn-spijs: Wat drink je bij pittig eten?

In deze rubriek bespreken wijn-spijsexperts Woudt Stroo en Milton Verseput wat te drinken bij uitdagende smaken. Dit keer dus wine-spice.Woudt: Toen ik als sommelier werkte, vond ik het combineren van wijn en spijs één van de boeiendste thema’s. Ook nu, als horeca-adviseur, ga ik enkel voor de allerbeste combinaties. Af en toe is de uitdaging groot. Laatst kreeg ik het verzoek voor wijn bij...

Lees verder

Zoeken in artikelen


Populaire onderwerpen


Categorieën


Wis filters