Nieuws & Inspiratie

Château De Fargues X Zarzo X Okhuysen

Sauternes een dessertwijn? Dacht het niet! Deze hele week gaan we samen met @chateaudefargues_sauternes laten zien met hoeveel succes topsauternes kan worden ingezet aan tafel. Philippe de Lur Saluces, eigenaar van het chateau, is er zelfs speciaal voor naar Nederland gekomen. Met Philippe maken we deze week een ronde door het land om professionals en liefhebbers te laten zien hoe ontzettend veelzijdig, complex, spannend en gastronomisch inzetbaar deze edelzoete wijnen uit Bordeaux zijn. 

Een mooiere start van onze De Fargues-week konden we ons vandaag niet wensen: we waren te gast bij @chefzarzo en zijn team bij @restaurantzarzo in Eindhoven, waar we in gezelschap van een select groepje topsommeliers zes jaargangen De Fargues sauternes proefden in combinatie met een werkelijk magnifiek daarop afgestemde lunch uit de keuken van Adrian en zijn chef Bryan. 

Paling met gebrande avocado en koffie? Fantástisch bij De Fargues '05 en '02! Daarna een mooi stukje kalfsvlees met zwezerik, vadouvan en manchego, waarbij we naast elkaar de totaal verschillende jaargangen '97 (fris jaar) en '98 (warm jaar) proefden. Als afsluiter een subliem nagerecht van gebakken foie met vanille-ijs en pistache voor bij de jaargangen '04 en '96, ook weer twee zeer uiteenlopende jaargangen. 

Wellicht het meest bijzonder om te proeven was dat 2004, een "slecht" jaar voor Bordeaux, zo'n wonderschone wijn heeft kunnen opleveren. 'Difficulties in the vineyard don't always reflect in the glass", aldus Philippe. En over 1996, een jaar met weinig botrytis in de wijngaard: "It's a great white and it happens to be sweet." En misschien is dat na deze bijzondere wijn-spijservaring wel een hele mooie conclusie. Château de Fargues maakt grootse witte wijnen. En ja ze zijn zoet. Maar ze zijn vooral nog zóveel meer dan dat!

🙏aan Adrian, Stefan en Marly van @restaurantzarzo voor de gastvrijheid en aan @heleenboom, @sembeks, @itsreallymevera, @alma.oisterwijk, @emmacimballii, @t_lansink, @cdeolde, @wijnsommelise, @vrij_wijnig, @thestoryofmywine dank voor jullie komst!
30 september 2024

Château De Fargues X Zarzo X Okhuysen Sauternes een dessertwijn? Dacht het niet! Deze hele week gaan we samen met @chateaudefargues_sauternes laten zien met hoeveel succes topsauternes kan worden ingezet aan tafel. Philippe de Lur Saluces, eigenaar van het chateau, is er zelfs speciaal voor naar Nederland gekomen. Met Philippe maken we deze week een ronde door het land om professionals en liefhebbers te laten zien hoe ontzettend veelzijdig, complex, spannend en gastronomisch inzetbaar deze edelzoete wijnen uit Bordeaux zijn. Een mooiere start van onze De Fargues-week konden we ons vandaag niet wensen: we waren te gast bij @chefzarzo en zijn team bij @restaurantzarzo in Eindhoven, waar we in gezelschap van een select groepje topsommeliers zes jaargangen De Fargues sauternes proefden in combinatie met een werkelijk magnifiek daarop afgestemde lunch uit de keuken van Adrian en zijn chef Bryan. Paling met gebrande avocado en koffie? Fantástisch bij De Fargues '05 en '02! Daarna een mooi stukje kalfsvlees met zwezerik, vadouvan en manchego, waarbij we naast elkaar de totaal verschillende jaargangen '97 (fris jaar) en '98 (warm jaar) proefden. Als afsluiter een subliem nagerecht van gebakken foie met vanille-ijs en pistache voor bij de jaargangen '04 en '96, ook weer twee zeer uiteenlopende jaargangen. Wellicht het meest bijzonder om te proeven was dat 2004, een "slecht" jaar voor Bordeaux, zo'n wonderschone wijn heeft kunnen opleveren. 'Difficulties in the vineyard don't always reflect in the glass", aldus Philippe. En over 1996, een jaar met weinig botrytis in de wijngaard: "It's a great white and it happens to be sweet." En misschien is dat na deze bijzondere wijn-spijservaring wel een hele mooie conclusie. Château de Fargues maakt grootse witte wijnen. En ja ze zijn zoet. Maar ze zijn vooral nog zóveel meer dan dat! 🙏aan Adrian, Stefan en Marly van @restaurantzarzo voor de gastvrijheid en aan @heleenboom, @sembeks, @itsreallymevera, @alma.oisterwijk, @emmacimballii, @t_lansink, @cdeolde, @wijnsommelise, @vrij_wijnig, @thestoryofmywine dank voor jullie komst!