Montrachet Grand Cru
Montrachet Grand Cru

2008 Montrachet Grand Cru

Lucien le Moine 0.75l

975

00

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De wijn heeft een gelaagde geur waarin tonen van geel fruit, sinaasappelschil, honing en bloemen. De smaak is rijk, vol, fris met een goede zuurgraad, minerale en bloemige tonen en met een uitstekende lange afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 10-12°C

Wijn-spijs advies

Visgerechten, wit vlees, vis, kreeft, blauwe- en geitenkaas.

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Puligny-Montrachet

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

Lucien le Moine

Begin jaren negentig startte de Libanees Mounir Saouma een klein handelshuis in de Bourgogne genaamd Lucien le Moine. De naam is een pseudoniem van Mounir, wat in het Libanees 'licht' betekent, lux in het Latijn, waarvan de naam Lucien is afgeleid. 'Le Moine' betekent 'de monnik' en refereert aan de periode die hij als jongeman in een Israëlisch klooster doorbracht, alwaar hij het wijnmaken in de vingers kreeg. Zijn doel' Topwijnen maken! De opvoeding stopt pas op het moment dat Mounir de wijn helemaal klaar acht om gebotteld te worden. Per vat wordt dit individueel bepaald en de botteling vindt plaats direct van het vat op fles. Dit absolute monnikenwerk is uniek en leidt tot schitterende resultaten!

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven