Espumante Bruto Alvarinho
Espumante Bruto Alvarinho

2020 Espumante Bruto Alvarinho

Quinta de Soalheiro 0.75l

17

50

per fles

Deze bubbel van 100% alvarinho wordt gemaakt volgens de traditionele methode, waarbij er tijdens de tweede gisting op de fles mooie fijne bubbeltjes ontstaan.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Deze bubbel van 100% alvarinho wordt gemaakt volgens de traditionele methode, waarbij er tijdens de tweede gisting op de fles mooie fijne bubbeltjes ontstaan.

Proefnotitie

De neus is rijk aan aroma’s van fris wit fruit, bloesem en brioche. De smaak is goed gestructureerd en bezit levendige zuren en een schitterende mineraliteit. De afdronk is verkwikkend en houdt lang aan.

Schenkadvies

Nu tot 2024, 8-10°C

Wijn-spijs advies

Een verfrissend aperitief, maar ook verrukkelijk met lichte voorgerechten, een maaltijdsalade of een heerlijke chevice van zeebaars.

Details

Streek

Minho

Herkomst

Minho

Kleur / Soort

Mousserende wijn

Wijn karakter

Mousserend

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Albariño/alvarinho (wit)

Domeininformatie

Quinta de Soalheiro

Quinta de Soalheiro ligt in de meest noordelijke punt van Portugal, in de subregio van het Vinho Verdegebied, genaamd Monção e Melgaço. De wijngaarden worden beschermd door een bergketen in het noorden en zijn zo ideaal gelegen voor het verbouwen van de alvarinhodruif, met precies genoeg van alles: zon, warmte en neerslag. Juist deze unieke omstandigheden zorgden ervoor dat João Antonio Cerdeira hier in 1974 zijn eerste wijngaard alvarinho aanplantte. Inmiddels is João opgevolgd door zijn kinderen Luís en Maria, die het bedrijf verder hebben uitgebouwd en geperfectioneerd. Alles gebeurt hier met veel gevoel voor detail. De wijngaarden worden biologisch bewerkt en het wijnmaakproces kent maar één doel: zuivere en harmonische wijnen maken.

Regioinformatie

Minho

De provincie Minho ligt in het uiterste noordwesten van Portugal en heeft een koel klimaat. Het regent er erg vaak, ruim tweemaal zoveel als in Nederland. Hierdoor is het gebied groen, waar veel verschillende gewassen groeien. Om rot te voorkomen worden de duivenranken omhoog geleid (latadas), hieronder worden vaak andere gewassen verbouwd. Door de lage temperatuur en beperkte zonneschijn hebben de wijnen uit dit gebied een relatief hoge zuurgraad. Vaak heeft Vinho Verde (letterlijk: groene wijn) een wat lager alcoholgehalte, een klein beetje koolzuur en iets restsuiker die in balans is met de zuren in de wijn. Er wordt hier vooral witte wijn gemaakt van de druiven alvarinho en loureiro.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven