Sigaretten op tafel, Anjou in het glas en de avond kon niet meer stuk. Helemaal uit het verre Frankrijk kwam het spulletje en het was me toch lekker goedkoop. De...
Lees verderThierry Germain is een man die het wijnmaken anders benadert. Hij denkt anders, hij beleeft dingen anders. In een wereld waar traditie vaak heilig is en wijnmaken diepgeworteld is in...
Lees verderOp school kon ik me maar moeilijk concentreren. Ik vond het lastig om te bepalen wat ik wilde doen met mijn leven. Mijn moeder was heel stimulerend en kwam dan...
Lees verderDe apotheose van het kerstdiner, of – ook zeker een optie – de fantastische start van een diner. Als u voor dat eerste kiest, dan is een charlotte russe een...
Lees verderWe schrijven het jaar 2016. Ik was sommelier bij sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob, en werd door Xavier uitgenodigd om hem te vergezellen op een wijnreis naar Duitsland. Daar zeg...
Lees verderPlaats delict is Brasserie van Baerle van Floor van Ede, aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Dit restaurant is al decennia een begrip in Amsterdam en de vijf heren, die...
Lees verderAad Kuijper en Xavier Kat reisden af naar Parijs voor een – naar zou blijken – marathoninterview.
Tovenaar, visionair en enfant terrible- Jean-Marie Guffens is in alle opzichten larger than life....
Maar er is me nog iets anders opgevallen: dat je mannen kunt opdelen in subgroepen als het om eten gaat. De eerste en grootste groep bestaat uit mannen van het...
Lees verderGebaseerd op één klein proefglas schreef ik twee pagina’s in mijn boekje vol. Cheval Blanc is een wijn die mijns inziens in alle opzichten perfect is. Niet gek natuurlijk, als...
Lees verder