Ondanks alle moeilijkheden waar we de afgelopen twee jaar allemaal mee te maken hebben gehad. En dat is geruststellend en fijn. Een tweede constatering is dat er bij Okhuysen veel...
Lees verder“Chave, schaven, baat het niet, dan Chaaft het niet.” Of Gort, die van de televisie. Ik zou er geen wit van kopen. En wat te denken van Guffens. Alsof iemand...
Lees verderXavier: “Job, hoe ben je eigenlijk in contact gekomen met wijn?”
Job: “Mijn grootouders waren gek op eten en dronken daar ook graag een glaasje wijn bij. Mijn vader heeft vroeger...
Veel mensen dromen ervan een wijnkelder te bezitten. Ze krijgen spontaan visioenen van gewelfde, royaal gevulde kelders, ware schatkamers op ideale temperatuur en met de juiste luchtvochtigheid… Gelukkig hoeft u...
Lees verderFrénk van der Linden wisselt van gedachten met Joël Broekaert, Aukje Wouters, Leon Mazairac en Xavier Kat.
Lees verderJonathan Zandbergen is een man met een visie. En die is niet mals: als er niet snel iets gebeurt, is de Nederlandse horeca ten dode opgeschreven. Jonathan: “De uitval van...
Lees verderEen beetje een gok ook, om een relatief onbekende wijn te schenken aan vrienden, maar wetend dat het wijnliefhebbers zijn die graag iets nieuws proberen, durfde ik die keuze aan....
Lees verderDe telefoon gaat, Johan Kruger aan de lijn: “Xavier, ik stuur je proefflessen van twee nieuwe projecten. De een is een cinsault, van de oudste wijngaard waar we mee werken,...
Lees verder‘Als het aan mij lag,’ zei hij in foutloos Engels, ‘hadden al mijn wijnen een schroefdop. De enige reden dat de kurk nog steeds wordt gebruikt is dat het niet...
Lees verder