Alle blogs

Veel nieuws

Door Xavier Kat, 25 February 2022

We bestaan dit jaar 155 jaar, een lustrumjaar dus. Voor ons een moment voor bezinning. En de eerste constatering is dat het goed gaat.

Ondanks alle moeilijkheden waar we de afgelopen twee jaar allemaal mee te maken hebben gehad. En dat is geruststellend en fijn. Een tweede constatering is dat er bij Okhuysen veel is gebeurd de laatste maanden. Heel veel, en vrijwel allemaal positief – gelukkig. Toch begin ik met het enige minder positieve nieuws: onze Job Joosse heeft er na vijftien jaar van trouwe dienst voor gekozen een mooie nieuwe uitdaging aan te gaan. Dat vinden we voor hem fantastisch, maar we zullen hem én zijn interessante bijdragen aan Vinée Vineuse zeker gaan missen, net als veel van onze klanten. Gelukkig staat onze eigen Max Funcke, lid van het swingende winkelteam, al in de startblokken. Mensen die hem uit de winkel kennen, weten hoe enthousiast hij is en hoe geweldig veel hij van wijn weet. Hij debuteert op pag. 34 van deze Vinée Vineuse. Job komt in deze uitgave overigens ook nog aan het woord. Om u zachtjes aan het idee van zijn vertrek te laten wennen, interviewde ik hem voor onze vaste rubriek ‘De kelder van…’ (pag. 12).

 

Ieder afscheid biedt ook weer ruimte. In dit geval aan twee nieuwe gezichten binnen de Okhuysen familie, en wel die van voormalig topsommelier Milton Verseput. Wij zijn alvast zeer verheugd over zijn komst. Een gezicht dat overigens ook dit jaar terugkeert en dat u het hele jaar zal blijven zien, is dat van Janny van der Heijden. Zij zal in haar vaste column vaak inzoomen op andere (wijn) culturen, met daarbij natuurlijk altijd een link met het koken. 

Ieder afscheid biedt ook weer ruimte aan nieuwe gezichten

Xavier Kat

Daarnaast gaan we door met onze gastcolumn, die het afgelopen jaar telkens werd ingevuld door gerenommeerde (internationale) wijnjournalisten. Maar in dit lustrumjaar trappen we hem af met niemand minder dan Youp van ’t Hek, als goede vriend van ons huis (zie pag. 15). En dan is er nog een prachtige bijdrage in dit nummer, van de hand van Frénk van der Linden. Hij zat met een klein groepje – een kok, een sommelier, een journalist en een wijnimporteur – in de wijnkelder van restaurant Sinck aan de Prinsengracht in Amsterdam om met hen te praten over welke paar flessen zij mee zouden nemen naar een onbewoond eiland. Hier ontspon zich een prachtige discussie over smaak, duurzaamheid en etikettendrinkers. U leest het op pagina 20 t/m 26. Verder gaat het in deze nieuwe editie weer vooral over wijn en bieden we ook weer de boeiendste, mooiste en lekkerste wijnen aan. We geven u nog wat tips voor het opbouwen van een eigen wijnverzameling (pag. 8) en staan en passant ook nog een beetje stil bij ons 31ste lustrum, wat we later dit jaar vast nog wel een beetje zullen vieren.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod