title

Nr. 1 - 2023

Bekijk de PDF online
title

Een merlot waar muziek in zit

Een eerbetoon aan de beroemde 19e-eeuwse Franse musicus en componist Camille Saint-Saëns.De familie Fabre Luce maakt al vele generaties wijn. H...

Lees verder
title

Een spannend wijnjaar met veel nieuws

Het nieuwe jaar is alweer ruimschoots begonnen en we zitten er meteen al lekker in. De eerste inkoopreizen zijn gemaakt en de agenda’s vullen zich m...

Lees verder
title

Een zuidelijke chardonnay van Bourgondische klasse

In 1997 kochten Jean-Marie en Maine Guffens het Château des Tourettes in de Alpes-de-Haute Provence. De oogverblindende schoonheid van de omgeving tr...

Lees verder
title

Onder de loep: syrah/shiraz

In deze nieuwe rubriek gaan we iets dieper in op de geschiedenis en de karakteristieken van de beroemdste druiven. We trappen af met syrah, of shiraz,...

Lees verder
title

In de wijn gedoopt: HELP!

Voor deze column heb ik uw hulp nodig. Ik wil namelijk proberen om u enthousiast te maken voor een wijn die we in de loop der jaren helemaal vergeten ...

Lees verder
title

Vergeten helden: vijftig jaar Château Turcaud

Dit jaar viert Château Turcaud zijn vijftigjarig bestaan. Een mooi moment om terug te blikken op een bijzondere samenwerking. Deze ontstond bij een t...

Lees verder
title

De kelder van Astrid Joosten

In De Librije ontdekte ze jaren geleden bij Jonnie en Thérèse de magie van wijn. Ze werd uiteindelijk zelfs vinoloog en begon een eigen wijnwebshop....

Lees verder
title

Carte Blanche: als wij het voor het zeggen hadden

Welke bijzondere wijnen raden onze winkelmedewerkers u aan als zij het voor het zeggen hadden? Max Funcke kiest dan voor de Fleurie van Domaine de Fa....

Lees verder
title

Masterclass: Janny van der Heijden over de Elzas

Voor wijnen en streekgerechten uit eenzelfde gebied geldt eigenlijk dat ze vrijwel naadloos op elkaar aansluiten. De een misschien meer dan de ander, ...

Lees verder
title

Coverstory: Prijs-kwaliteit

Een wijn van €3,50. Kan dat wat zijn? Is die fles van €1.000,00 dat bedrag wel waard? Proef je boven de €50,00 überhaupt nog wel verschil in kw...

Lees verder
title

Aan tafel met visser Jack Zwagerman

Hij groeit op aan de kust en gaat van jongs af aan de zee op om te vissen. Inmiddels levert deze ‘Goede Visser’ zijn dagverse vis aan toprestauran...

Lees verder
title

Het Okhuysen Proefpanel: Witte winterwijnen

Het kritische proefpanel is verrast door een Amerikaanse chardonnay.Wat al een tijdje op ons wensenlijstje stond, was een proeverij waarin we ook o...

Lees verder
title

Stoepwijn: Viswijvendiner

Op mijn stoep tref ik een fles chardonnay – de Marquis van Château de Pennautier, om preciezer te zijn. Het is een heerlijke, voluptueuze wijn, per...

Lees verder
title

Nieuw domein: Giovanni Manzone

Bij deze familie zit Barolo in het bloed. De familie Manzone maakt artisanale barolo’s zoals je ze zelden meer vindt. We voelen ons dan ook vereerd ...

Lees verder
title

Interview met een wijnmaker: Gilles en Madeline Ferran

Samen proeven met vader en dochter Ferran. Gilles Ferran en dochter Madeline bestieren in Rasteau samen het prachtige Domaine des Escaravailles, ...

Lees verder
title

Vinologisch: Proeven met je ogen

Wijn betekent voor mij genieten en onthaasten. De alledaagse beslommeringen vallen weg, en je bent even puur in het moment. Ik merk dat ik meer van wi...

Lees verder
title

Relatione Dolcetto van Gillardi

2021 is een fenomenaal wijnjaar in Piemonte.In het kleine dorpje Farigliano maakt de wijnmakersfamilie Gillardi al sinds 1923 hun veel geprezen dolcet...

Lees verder