Bodegas El Paraguas

Bodegas El Paraguas

Door Marcial Pita | 17 april 2020

Verscholen in de DO Ribeiro vinden we een heel kleine producent, genaamd Bodegas El Paraguas. Eigenaren zijn twee vrienden Felicísimo Pereira en Marcial Pita, die uit de regio komen en hun sporen al vele jaren geleden hebben verdiend in de wijnwereld. Om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien hebben beide vrienden ook nog ander werk, maar ze delen nu eenmaal een passie voor de witte wijnen uit Ribeiro, die volgens hen tot de allerbeste ter wereld horen. En dat willen ze aan de wereld laten zien. Het klinkt chauvinistisch, maar de heren hebben een punt. Hun wijnen zijn geweldig!

Xavier discovered us, small producers at the end of the world. He should be rewarded! During the coming weekend you can discover them too! - (24 t/m 27 april 2020)
Het project, zoals ze het zelf noemen, start in 2011, wanneer ze de garage van Felicísimo ombouwen tot wijnkelder. Een kleine en simpele plek, maar zeer functioneel en voorzien van de meest moderne apparatuur. De vijf hectare wijngaarden komen uit de familie van Felicísimo, aangeplant na de phylloxera-plaag en hun oorsprong dateert van meer dan honderd jaar geleden. De beste oude stokken werden gebruikt om nieuwe stekken te kweken, maar ook andere interessante druivensoorten werden aangeplant. De wijngaarden liggen op verschillende hoogten, met verschillende ligging ten opzichte van de zon en verschillende bodemprofielen, wat de benodigde variatie geeft.

De ligging aan de rivier de Avia, die hier uitmondt in de Miño, is ideaal; de mooiste plek van het gebied. De complexiteit komt dus uit de wijngaard. Felicísimo laat de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan. Al het werk gebeurt er met de hand en alles puur natuur.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod