Pomerol
Pomerol
Alle wijnen

2018 Pomerol

Château Bourgneuf-Vayron 0.75l

72

90

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Een prachtig zuivere wijn met subtiele minerale tonen en wilde kruiden en specerijen. Geconcentreerd en krachtig met iets van ceder, mint en een schitterende zwoele tanninestructuur. Harmonieus en zeer gebalanceerd. Nog niet eerder proefden wij zo’n indrukwekkende Château Bourgneuf!

Schenkadvies

Nu tot 2032+, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Lekker bij rood vlees, eend, klein wild of harde Nederlandse kazen.

Gidsbeoordeling

Het Okhuysen Proefteam: 17,5
Wine Spectator: 93-96

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Lalande-de-Pomerol/Pomerol

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

15%

Druivenrassen

Merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château Bourgneuf-Vayron

Sinds 1840 is Château Bourgneuf in handen van de familie Vayron. Frédérique Vayron behoort tot de achtste generatie en zet met veel kennis, kunde en liefde voor de prachtig gelegen wijngaarden het werk van haar voorouders voort. Het chateau ligt op de flank van het plateau van de gemeente Pomerol, ten westen van het beroemde Château Trotanoy en profiteert hier van een optimale ligging en een maximum aan zonne-uren. De bodem is complex en bestaat uit diverse kleilagen, vermengd met zand en diepere grind- en kiezellagen. Het unieke terroir staat garant voor complexe en expressieve wijnen met zowel finesse als kracht. De familie Vayron laat zich adviseren door het team van Jean-Pierre Moueix, bekend van o.a. La Fleur-Pétrus, Trotanoy, Hosanna en Bélair-Monange.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven