Lussac-Saint-Emilion
Lussac-Saint-Emilion
Alle wijnen

2020 Lussac-Saint-Emilion

Château du Moulin Noir 0.75l

14

90

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De heuvels met kalkrijke klei in Lussac-Saint-Emilion hebben het voortreffelijke merlot voortgebracht 2020. Een assemblage van 95% merlot en 5% cabernet franc. Een opvoeding van 12 maanden op eikenhouten vaten. Heel open en toegankelijk met rijp donker fruit van kersen en bramen en iets specerijen. Mondvullend en uitnodigend met een ronde tanninstructuur, frisheid en elegantie. Heel compleet!

Schenkadvies

Vanaf 2024 tot 2032, 16-18°C

Gidsbeoordeling

Het Okhuysen Proefteam: 86-88

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Lussac-Saint-Emilion

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château du Moulin Noir

Bordeaux spreekt vele wijnliefhebbers tot de verbeelding, want dáár komen de grote wijnen vandaan. De rijke historie van het gebied maakt Bordeaux mythisch. Bovendien is het het grootste geklasseerde herkomstgebied van Frankrijk. De familie Tessandier, een wijnfamilie pur-sang, maakt op Château du Moulin Noir wijnen die gekenmerkt worden door rijpheid, verfijning, een evenwichtige smaak en zachte tanninen. De wijngaarden liggen deels in Lussac en deels in Montagne.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven