Lirac blanc 'La Reine des Bois'
Lirac blanc 'La Reine des Bois'

2021 Lirac blanc 'La Reine des Bois'

Domaine de la Mordorée 0.75l

31.70

28

50

per fles bij 6 flessen,
29,50 per fles

Een rijke, expressieve wijn, vol concentratie en elegantie. Gemaakt van grenache, clairette, roussanne, marsanne, viognier en picpoul, deels opgevoed op eiken.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Een rijke, expressieve wijn, vol concentratie en elegantie. Gemaakt van grenache, clairette, roussanne, marsanne, viognier en picpoul, deels opgevoed op eiken.

Proefnotitie

Een rijke, expressieve wijn, vol concentratie en elegantie. Gemaakt van grenache, clairette, roussanne, marsanne, viognier en picpoul, deels opgevoed op eiken. De wijn geurt naar steenfruit, witte bloemen, amandelen en brioche. De smaak is breed en biedt levendig fruit en aangename bitters.

Schenkadvies

Nu tot 2029, 10-12°C

Gidsbeoordeling

Decanter: 92

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Lirac

Biologische certificering

Biologisch-Dynamisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Clairette (wit), grenache blanc/garnacha blanca (wit), marsanne (wit), picpoul blanc/picapoll (wit), roussanne (wit), viognier (wit)

Domeininformatie

Domaine de la Mordorée

In Tavel, gelegen tussen Châteauneuf-du-Pape en Avignon, gescheiden door de Rhône, ligt het familiedomein Domaine de la Mordorée. Door Robert Parker opgenomen in zijn boek over de beste wijndomeinen ter wereld. Na het plotselinge overlijden van haar vader nam Ambre Delorme, geholpen door haar moeder, in 2016 zijn levenswerk over. Grote schoenen om te vullen, maar haar wil en vooral talent was zo groot, dat het met verve is gelukt. Ambre beschikt over dezelfde bijzondere kwaliteiten als haar vader. De wijnen zijn mede hierdoor nog even geweldig als voorheen, getuige ook de zeer hoge scores in de internationale wijnpers. De werkwijze is biologisch-dynamisch, maar vooral de passie voor het vak leidt tot unieke wijnen, vol karakter.

Regioinformatie

Rhône

De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven