Fleurie 'Roche Guillon'
Fleurie 'Roche Guillon'

2020 Fleurie 'Roche Guillon'

Domaine de Fa 0.75l

25

20

per fles

De wijngaarden worden volledig biologisch-dynamisch bewerkt. Een voor gamay prachtig geconcentreerde en vrij stevige wijn.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

De wijngaarden worden volledig biologisch-dynamisch bewerkt. Een voor gamay prachtig geconcentreerde en vrij stevige wijn.

Proefnotitie

Het parfum geurt naar rijp donker fruit, specerijen, kruiden en licht aardse aroma’s. De smaak is breed en intens, met een heerlijk gul en zwoel fruit, prachtige rijpe tanninen en een bloemige frisheid in de afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2029, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Canard à l'orange

Details

Streek

Beaujolais

Herkomst

Fleurie

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Gamay noir à jus blanc (blauw)

Domeininformatie

Domaine de Fa

De familie Graillot is beroemd om haar geweldige Crozes-Hermitage uit het Noordelijk Rhônegebied. De broers Antoine en Maxime konden in 2013 vijf hectare grond in de Beaujolais overnemen, dat in handen was van de familie. Het betreffen prachtige wijngaarden En Besset genaamd, nabij Saint-Amour. Ze zijn hooggelegen, rijk aan stenen en met een ondergrond van pure graniet. Tegelijkertijd kochten ze drie hectare wijngaard in het noordelijke deel van de cru Fleurie, in de ‘lieu-dit’ Roche Guillon. De wijngaarden volledig biologisch-dynamisch bewerkt. Tijdens de vinificatie worden de druiven niet onsteeld, maar laten ze de hele trossen weken en vergisten (‘grappe entière’) op betonnen vaten. de opvoeding gebeurt op grote houten cuves van Stockinger. Alle wijngaarden zijn aangeplant met gamay.

Regioinformatie

Beaujolais

De streek Beaujolais ligt direct ten zuiden van de Mâconnais. Alhoewel in deze streek ook witte wijnen gemaakt worden, is het gebied voornamelijk bekend om zijn rode wijnen. Zonder uitzondering worden ze gemaakt van de druif gamay noir à jus blanc. Het gebied heeft een intensieve productie, mede door de plantdichtheid op vaak steile hellingen. Het weer kan grillig zijn door botsing tussen koude lucht uit de Alpen en warme lucht uit de Mediterranée. Onweersbuien gepaard met hagel kunnen plaatselijk soms aanzienlijke schade aanrichten. De streek dankt zijn bekendheid de laatste decennia vooral aan de lichte, fruitige Beaujolais Primeur die elk jaar op de derde donderdag in november van het jaar van oogst op de markt komt. Gelukkig maakt de streek ook (nog steeds!) karakterwijnen die met name afkomstig zijn van een tiental cru-dorpen. Deze zijn gelegen in een heuvelachtig gebied op een strook van 12 bij 24 kilometer, met een bodem van veelal graniet in het noordelijk gedeelte en mergel, zand en klei meer naar het zuiden. Deze cru’s zijn van noord naar zuid de dorpjes: Saint-Amour, Juliénas, Chénas, Moulin à Vent, Fleurie, Chiroubles, Morgon, Régnié, Brouilly en Côte de Brouilly, alle net ten westen van de Saône gelegen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven