De familie Graillot is beroemd om haar geweldige Crozes-Hermitage uit het Noordelijk Rhônegebied. De broers Antoine en Maxime konden in 2013 vijf hectare grond in de Beaujolais overnemen, dat in handen was van de familie. Het betreffen prachtige wijngaarden En Besset genaamd, nabij Saint-Amour. Ze zijn hooggelegen, rijk aan stenen en met een ondergrond van pure graniet. Tegelijkertijd kochten ze drie hectare wijngaard in het noordelijke deel van de cru Fleurie, in de ‘lieu-dit’ Roche Guillon. De wijngaarden volledig biologisch-dynamisch bewerkt. Tijdens de vinificatie worden de druiven niet onsteeld, maar laten ze de hele trossen weken en vergisten (‘grappe entière’) op betonnen vaten. de opvoeding gebeurt op grote houten cuves van Stockinger. Alle wijngaarden zijn aangeplant met gamay.
0.75l
We zijn geen hartchirurgen. Wijn is lol en moet vooral lekker zijn. Ik volg de grillen van ieder oogstjaar en dan hoeft niet alles perfect te zijn.
per fles