Esp 1 - Rioja tinto
Esp 1 - Rioja tinto

2018 Esp 1 - Rioja tinto

Dominio de Anza 0.75l

69

50

per fles

Gemaakt van een selectie van percelen, vooral oude tempranillo en verder viura, garnacha en graciano, vergist op open vat en rvs en opgevoed op gebruikte eiken vaten.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Gemaakt van een selectie van percelen, vooral oude tempranillo en verder viura, garnacha en graciano, vergist op open vat en rvs en opgevoed op gebruikte eiken vaten.

Proefnotitie

Prachtig delicaat, geconcentreerd fruit, kruidig en een perfecte harmonie.

Schenkadvies

Vanaf Nu (uit karaf) tot 2035, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Gebraden ribeye met roseval aardappelen, rosemarijn en een crème van pastinaak.

Gidsbeoordeling

Guía Peñín: 95
R. Parker/The Wine Advocate: 96

Details

Streek

La Rioja

Herkomst

Rioja

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Graciano (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), macabeo/viura (wit), tempranillo/ull de llebre (blauw)

Domeininformatie

Dominio de Anza

Dominio de Anza is een jong wijndomein uit de opkomende Spaanse wijnstreek Bierzo, in het noordwesten van Spanje. Oprichter en wijnmaker is de nog jonge Diego Magaña, een van Spanjes grote talenten van dit moment. Diego komt uit een bekende wijnfamilie in Navarra en groeide op tussen de wijngaarden. Hij deed uitgebreid ervaring op in Bordeaux, Bourgogne, Argentinië en Chili, maar het was de inmiddels wereldberoemde Raúl Peréz die hem echt inspireerde met zijn wijnmaakfilosofie. Peréz haalde hem bovendien over om naar Bierzo te komen en aan de slag te gaan met oude mencíastokken van de hooggelegen, koele wijngaarden met een sterk ijzerhoudende rode kleigrond. Diego begon met wijn maken in de kelder van zijn inmiddels goede vriend Raúl. In 2014 begon hij zijn eigen kleinschalige domein.

Regioinformatie

La Rioja

Rioja spreekt tot de verbeelding van elke wijnliefhebber. Deze grote streek brengt ondanks de enorme diversiteit aan terroirs een zeer herkenbare stijl wijnen voort. De wijnstreek Rioja wordt opgedeeld in drie verschillende departementen: De ‘Rioja Alta’ in het westen, ‘Rioja Baja’ in het warmere en lager gelegen oosten en het autonome Baskische ‘Rioja Alavesa’ in het noordwesten.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven