Cuvée Aurélie - Maury Grenat Vin Doux Naturel
Cuvée Aurélie - Maury Grenat Vin Doux Naturel

2021 Cuvée Aurélie - Maury Grenat Vin Doux Naturel

La Préceptorie 0.75l

19

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Het schitterende geconcentreerde fruit van de grenache-noir harmonieert prachtig met de lichte tonen van hout, de zacht aanwezige tanninen en het schitterende zoet. Een verrukkelijke, zuivere wijn met een secondenlange afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 14-16°C

Wijn-spijs advies

Pure chocolade met vijgencompote en ijs van caramel en zeezout.

Details

Streek

Roussillon

Herkomst

Maury Grenat

Kleur / Soort

Dessertwijn

Wijn karakter

Dessertwijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

17,5%

Druivenras

Grenache noir/garnacha tinto (blauw)

Domeininformatie

La Préceptorie de Centernach

In 2000 werd door Domaine de La Rectorie uit Banyuls in het gehucht Centernach de oude cave van de plaatselijke coöperatie gekocht. Samen met drie leden van de coöperatie werd een nieuw domein gestart: La Préceptorie. Het domein bezit prachtige wijngaarden met zéér oude wijnstokken van ruim tachtig jaar. Dankzij de hoge ligging van de wijngaarden hebben de druiven profijt van de verkoelende zeewind en kunnen de wijnen, ondanks de hoge zomertemperatuur (tot soms wel 40°C), zeer harmonieuze zuren opbouwen. Het domein wordt bestierd door Joseph Parcé, één van de vele leden van de beroemde wijnmakersfamilie Parcé van La Rectorie.

Regioinformatie

Roussillon

Door de Vins de Pays d'Oc wordt Roussillon vaak in een adem wordt genoemd met de Languedoc. Toch is het verstandig om deze streek apart te bekijken. De ligging tegen de Pyreneeën en de Spaanse grens maakt namelijk dat deze streek zowel cultureel als klimatologisch zeer verschilt van de Languedoc. Het klimaat is het zonnigste van Frankrijk en kent hoge temperaturen. Door de sterke wind uit zee en uit de Pyreneeën wordt dit echter gedeeltelijk gecompenseerd. De bewoners voelen zich qua cultuur verwant met de Catalanen aan de andere zijde van de grens. Deze invloed heeft ondermeer tot gevolg dat er een grote diversiteit aan wijnen wordt geproduceerd.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven