Champagne brut Cuvée D 5 Ans d'Age
Champagne brut Cuvée D 5 Ans d'Age

Champagne brut Cuvée D 5 Ans d'Age

Veuve A. Devaux 0.75l

46

50

per fles

Een prachtige assemblage van pinot noir en chardonnay, met een flesrijping ‘sur latte’ van maar liefst vijf jaar.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Een prachtige assemblage van pinot noir en chardonnay, met een flesrijping ‘sur latte’ van maar liefst vijf jaar.

Proefnotitie

Deze ‘grande cuvée’ is zowel krachtig als verfijnd, met een zachte mousse, een elegante neus van bloemen en fruit en een frisse, zuivere smaak.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 8-10°C

Wijn-spijs advies

Geschikt als begeleider van diverse gerechten, zoals bijvoorbeeld sint-jakobsschelpen of een stukje witvis met botersaus.

Gidsbeoordeling

Decanter: 97
Proefschrift: Finalist wijnconcours

Details

Streek

Champagne

Herkomst

Champagne

Kleur / Soort

Mousserende wijn

Wijn karakter

Mousserend

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw), chardonnay (wit)

Regioinformatie

Champagne

De Champagne is het meest noordelijk gelegen wijngebied in Frankrijk en beroemd om zijn mousserende wijnen. In 1927 zijn de grenzen van het gebied vastgesteld en sinds 1994 is de term Champagne exclusief voorbehouden aan mousserende wijnen uit het Champagnegebied die voldoen aan de wettelijke productie-eisen. De wijnbouw is in de Champagne op een bijzondere manier georganiseerd: 70% van de handel in Champagne wordt verricht door zeven grote handelshuizen, hoewel die samen met collega-handelshuizen maar 10% van de wijngaarden bezitten. Deze handelshuizen kopen druiven of druivensap op bij verschillende boeren die elk kleine percelen bezitten. Voor het vaststellen van de prijzen van het sap zijn binnen het Champagnegebied 301 cru’s (individuele wijngaarden) geïdentificeerd. Slechts zeventien cru’s hebben een grand cru-status (de hoogste status). Champagne kan gemaakt worden van drie druivenrassen: chardonnay (wit), pinot noir (blauw) of pinot meunier (blauw). Alle drie nemen ze ongeveer een derde van de aanplant voor hun rekening. Meestal is het een assemblage, maar er zijn ook domeinen die een Champagne van één druivenras op de markt brengen. Men vermeldt dan Blanc de Blancs (chardonnay) of Blanc de Noirs (één of beide pinots) op het etiket. De assemblages zijn veelal wijnen van verschillende oogstjaren. Wanneer er uit één oogstjaar een grote Champagne wordt gemaakt is dit een millésimé of vintage champagne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven