Brunello di Montalcino - Campo del Drago
Brunello di Montalcino - Campo del Drago

2017 Brunello di Montalcino - Campo del Drago

Castiglion del Bosco 0.75l

129

50

per fles

Campo del Drago wordt gemaakt van een apart perceel op het hoogste punt van de Capanna wijngaard. Het fruit bereikt hier een perfecte rijpheid met behoud van frisheid. Een opvoeding van 24 maanden op Franse barriques.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Campo del Drago wordt gemaakt van een apart perceel op het hoogste punt van de Capanna wijngaard. Het fruit bereikt hier een perfecte rijpheid met behoud van frisheid. Een opvoeding van 24 maanden op Franse barriques.

Proefnotitie

Gemaakt van geselecteerde druiven afkomstig van de gelijknamige topwijngaard. Zeer complex en krachtig, met pruimen, zwart fruit, cacao, kreupelhout en laurier. De lengte is indrukwekkend.

Schenkadvies

Vanaf 2025 tot 2036+, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Papadelle met gedroogde pomedori en gestoofd rundvlees met bonenkruid.

Gidsbeoordeling

Wine Advocate: 93

Details

Streek

Toscane

Herkomst

Brunello di Montalcino

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenras

Sangiovese/morellino/prugnolo gentile (blauw)

Domeininformatie

Castiglion del Bosco

Montalcino heeft een van de droogste en warmste microklimaten van Toscane. Een ideale omgeving voor de sangiovesedruif. De wijngaarden zijn aangeplant tussen 150 en 500 meter hoogte; de bodem is zeer divers en varieert bovendien per zone. Hij kan bestaan uit kalk, klei, leisteen en de typisch Toscaanse steen ‘galestro’. In 2004 besluit de huidige eigenaar van Castiglion del Bosco dat het tijd wordt om de schitterende wijngaarden in hun volle potentie te gaan benutten. Hij trekt hiervoor de gerenommeerde wijnmaker Nicolò d’Afflitto en oenologe Cecilia Leoneschi aan. Zowel de wijngaarden als de kelder worden onder handen genomen, met maar één doel: wijnen maken die een perfecte reflectie vormen van het bijzondere terroir, en van de hoogste kwaliteit. Castiglion del Bosco is inmiddels een van de beste producenten van het gebied.

Regioinformatie

Toscane

Toscane vormt het hart van Italië, niet zozeer op politiek of economisch gebied, maar vooral als het gaat om cultuur, natuurschoon, de rijke keuken en kwaliteitswijnen.Toscane is de bakermat van de sangiovese, een druif die perfect rijp wordt in de overvloedige zon. Het gebied is heuvelachtig en in de hoger gelegen gedeelten rijpen de druiven langzamer. Dat geeft verfijning aan de wijn. Sangiovese is een druif die rijke, interessante wijnen met een diep robijnrode kleur geeft. Sommige zijn meteen rond en soepel, andere moeten jaren rijpen om diepte te krijgen. De belangrijkste wijngebieden zijn Chianti (tussen Florence en Siena) en meer naar het zuiden Montepulciano en Montalcino. Maar ook sterk opkomende gebieden als Bolgheri en Montescudaio zijn kwalitatief interessant geworden. Hier komen de ‘Supertuscans’ vandaan. Wijnproducenten negeerden de strenge lokale wijnregels en plantten er ‘internationale’ variëteiten aan zoals cabernet-sauvignon en merlot. Ook pasten ze moderne vinificatietechnieken toe. Deze landwijnen mogen geen DOC(G)-label dragen, maar ze kregen wel een ware cultstatus, vooral door de Amerikaanse wijnjournalistiek.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven