Bandol rouge
Bandol rouge
Alle wijnen

2018 Bandol rouge

Château de Pibarnon 0.75l

44

95

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Een prachtige diepe kleurintensiteit die typerend is voor mourvèdre. In de neus wat ingetogen met blauwe bessen, bramen en subtiel wat rozemarijn en salie. Gestructureerd met prachtige rijpe, stevige tanninen, zwart fruit, iets van leer en zoethout. Deze gelaagd­heid houdt aan in de lange afdronk!

Schenkadvies

Nu tot 2030+, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Entrecôte Bordelaise.

Details

Streek

Provence

Herkomst

Bandol

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Mourvèdre/monastrell (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw)

Domeininformatie

Château de Pibarnon

Château de Pibarnon is gelegen in de kleine appellatie Bandol. Deze regio geniet een bijzonder microklimaat. Als een soort amfitheater omringd door bergketens en zuidelijk uitlopend in de vorm van terrassen tot aan de zee, genieten de wijngaarden volop van gemiddeld 3000 uren zonlicht per jaar. De speling van de zeebries en de mistral zorgen voor de nodige verfrissing tegen de Provençaalse hitte. De grindkalkgronden vormen een ideale voedingsbodem voor complexe delicate wijnen. De combinatie tussen microklimaat, terroir, geplante druivenrassen en de gedrevenheid van sommige eigenaars, maakt Bandol één van de mooiste en boeiendste appellaties van Frankrijk. Een van de best presterende producenten is Comte Eric de Saint Victor. Zijn vader Henri kocht in 1975 Château de Pibarnon en nam zowel de wijngaard als het chateau op indrukwekkende wijze onder handen. De wijngaarden zijn in het hoogste gedeelte van de appellatie gelegen en hebben een fraai uitzicht over de zee. Door de hoge ligging rijpen de druiven net iets later, wat het resultaat ten goede komt.

Regioinformatie

Provence

Buiten een zeer geliefde vakantiebestemming, is de Provence één van de oudste wijngebieden in Frankrijk. Volgens de overlevering werd hier al in 600 voor Christus wijn verbouwd door de Grieken. Waarschijnlijker is dat onder de invloed van Rome enkele honderden jaren later pas echt sprake was van druiventeelt. Het gebied strekt zich uit van Nice in het oosten tot Arles in het westen. De aanplant is zeer divers en de wijnen zijn dan ook zeer typisch. De roséproductie is veruit het grootst. De kleur van deze rosé is karakteristiek oranje-roze, de kleur die de wijn vroeger ook al had. De Provence heeft een zeer mediterraan klimaat met veel zonuren en relatief weinig neerslag. Daarnaast is het gebied zeer heuvelachtig en bergachtig wat het ideaal maakt voor wijnbouw. De meest boeiende appellatie binnen de Provence is Bandol, vernoemd naar het gelijknamige kustplaatsje, waar krachtige wijnen vandaan komen die prachtig kunnen ouderen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven