Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé
Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé

2019 Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé

Château Canon 0.75l

149

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

We ruiken zoethout, bramen en laurier. Het eikenhout ismooi geïntegreerd. De smaak is geconcerteerd met rijp rood fruit, gevolgd door een afdronk met lengte, spanning en fraîcheur.

Schenkadvies

Vanaf 2025 tot 2038, 16-18°C

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Saint-Emilion

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Cabernet franc/bouchet (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château Canon

Château Canon, gelegen op het beroemde plateau van Saint-Emilion, bezit één van de mooiste terroirs van het gebied. Tot het einde van de jaren tachtig had dit château dan ook een grote naam. Daarna raakte het enigszins in verval; er werd onvoldoende geïnvesteerd in wijngaard en kelder, waardoor de kwaliteit terugliep.Het château werd ingehaald door buren met mindere terroirs. Midden jaren negentig werd Canon verkocht, waarna de nieuwe eigenaren begonnen aan een langdurig en gedegen herstel van kelders en wijngaarden.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven