Ruby 'Finest Reserve' 6 years - Port
Ruby 'Finest Reserve' 6 years - Port

Ruby 'Finest Reserve' 6 years - Port - Quinta do Tedo

Quinta do Tedo 0.75l

15

95

per fles

Een selectie van de beste vaten ruby port uit drie oogstjaren die iets langer op hout rijpte (minimaal 5 jaar), voor extra complexiteit.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Een selectie van de beste vaten ruby port uit drie oogstjaren die iets langer op hout rijpte (minimaal 5 jaar), voor extra complexiteit.

Proefnotitie

Ruby (robijnrood) port is gemaakt van verschillende inheemse Portugese druiven die minimaal twee jaar op grote eiken vaten rijpen, waar steeds nieuwe jaargangen aan worden toegevoegd. Deze Finest Reserve heeft een rijping van zes jaar gehad en is daardoor lekker geconcentreerd van smaak. Kruidige aanzet met tonen van chocola, noten en een elegante, zoete afdronk

Schenkadvies

Nu tot 2023, 16-18°C

Details

Streek

Douro

Herkomst

Port

Kleur / Soort

Dessertwijn

Wijn karakter

Port

Inhoud

0.75l

Alcohol %

19%

Druivenrassen

Tinta roriz (blauw), tinto cão (blauw), touriga franca (blauw), touriga nacional (blauw)

Domeininformatie

Quinta do Tedo

Quinta do Tedo heeft een Single Quinta-classificatie, wat wil zeggen dat de druiven voor 100% afkomstig zijn van eigen wijngaarden. Daarnaast zijn alle percelen van de Quinta ‘klasse A’-wijngaarden. Deze classificatie is de hoogste die door het officiële ‘Instituto do Vinho do Porto’ aan een wijngaard gegeven kan worden. Hij is te vergelijken met de grand-cru-status in bijvoorbeeld de Bourgogne in Frankrijk. Eigenaren van deze quinta zijn Vincent Bouchard en zijn vrouw Kay. Vincent is oorspronkelijk afkomstig uit de Bourgogne en een telg uit het oude wijnmakersgeslacht Bouchard Père et fils. Kay ontmoette hij toen hij op uitnodiging van de beroemde wijnmaker Mr. Mondavi in Amerika een opleiding wijnmarketing volgde. Sinds 1992 zijn ze eigenaar van deze prachtig gelegen quinta. Hun portwijnen behoren tot de beste van de streek.

Regioinformatie

Douro

Do Tedo is een kleine onafhankelijke Quinta, gelegen in het hart van de vermaarde Alto Douro. Al hun wijngaarden, gelegen op steile hellingen in terrasvorm, bezitten een zogenaamde A-status, de hoogst mogelijke klassering voor wijngaarden in de Douro.

Reviews

heerlijke Port, je proeft echt het gedroogde fruit van rozijnen beetje vijg en hint van pruim, echt genieten met een lekker kaasplankje

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven