Pessac-Léognan - 1er Grand Cru Classé
Pessac-Léognan - 1er Grand Cru Classé

2016 Pessac-Léognan - 1er Grand Cru Classé

Château Haut-Brion 0.75l

825

00

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Zoals hierboven beschreven, liggen de wijngaarden van La Mission Haut-Brion en Haut-Brion vlakbij elkaar en worden de wijnen door hetzelfde team vervaardigd. Toch is het karakter van de wijnen geheel verschillend: Château Haut-Brion is in zijn jeugd gereserveerd en ingetogen, met een immense kracht en veel precisie. Wat je nu al waar kunt nemen is de ongelooflijke diepgang, zuiverheid en pure klasse die je grijpt en niet meer loslaat. Het bouquet van de 2016 Haut-Brion biedt subtiele tonen van rijpe zwarte bessen. In de smaak is de wijn in eerste instantie nog wat gesloten. De kwaliteit van de stevige, maar zeer verfijnde tanninen maakt veel indruk. De ware aristocratische aard van deze wijn wordt duidelijk in de eindeloos lange afdronk met zwarte bessen en subtiele nuances van specerijen. Indrukwekkend!

Schenkadvies

Vanaf 2027 tot 2050+, 16-18°C

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Pessac-Léognan

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Cabernet franc/bouchet (blauw), merlot (blauw), cabernet sauvignon (blauw)

Domeininformatie

Château Haut-Brion

De wijngaarden van La Mission Haut-Brion en Haut-Brion vlakbij elkaar en worden de wijnen door hetzelfde team vervaardigd. Toch is het karakter van de wijnen geheel verschillend: Château Haut-Brion is in zijn jeugd gereserveerd en ingetogen, met een immense kracht en veel precisie. Wat je nu al waar kunt nemen is de ongelooflijke diepgang, zuiverheid en pure klasse die je grijpt en niet meer loslaat.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven