Château Chantalouette - Pomerol (2e wijn)
Château Chantalouette - Pomerol (2e wijn)
Alle wijnen

2018 Château Chantalouette - Pomerol (2e wijn)

Château de Sales 0.75l

32

90

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Ook in 2018 kent deze tweede wijn van Château de Sales weer een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Dit is echt pomerol, zoals de wijnliefhebber hem graag ziet! Een expressieve neus met laurier, rijpe kersen en iets toast. Een goede structuur met veel fruit en zachte tanninen, daarnaast heeft deze wijn een uitstekende balans en een fijne fraîcheur voor extra lengte.

Schenkadvies

Nu tot 2028, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Bij stevige vleesgerechten als tournedos, ossenhaas en lamskoteletjes. Of als avondwijn bij een mooi kaasplateau met Hollandse gerijpte boerenkazen.

Gidsbeoordeling

Het Okhuysen Proefteam: 16,5

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Lalande-de-Pomerol/Pomerol

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw), cabernet sauvignon (blauw)

Domeininformatie

Château de Sales

Met 47,5 hectare wijngaard is Château de Sales verreweg het grootste wijndomein van Pomerol. Het kasteel is indrukwekkend en behoort tot de mooiste bouwwerken van de streek. Al meer dan vijf eeuwen is dit domein eigendom van de familie De Lambert. De huidige eigenaar Bruno de Lambert (afgestudeerd oenoloog) nam in 1982 de leiding van zijn vader Henri over en bracht Château de Sales naar een hoog niveau. De wijngaarden van het chateau zijn zeer kiezelhoudend met een ijzerrijke onderlaag, de zogenaamde ‘crasse de fer’.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven