GASPARD N°1: Exclusieve cuvée van Lidewij bij Grutto

GASPARD N°1: Exclusieve cuvée van Lidewij bij Grutto

Door Femke Pruis | 19 november 2023

Met de feestdagen in aantocht hebben we een leuk nieuwtje om met jullie te delen. Een uniek project, iets wat we nog niet eerder hebben gedaan. Samen met Grutto en Lidewij van Wilgen van Terre des Dames brengen we namelijk een exclusieve wijn uit: de Gaspard N°1. Een speciaal voor ons gecomponeerde cuvée op basis van grenache, carignan en syrah, waar Lidewij slechts één vat van heeft gemaakt in 2022. Als fan van Okhuysen ben je vast al bekend met het verhaal van Lidewij, die twintig jaar geleden naar Zuid-Frankrijk vertrok om wijn te gaan maken en inmiddels wordt gerekend tot de beste wijnmakers van de Languedoc.


Lidewij werkt biologisch, met groot respect voor de natuur en het ecosysteem van haar prachtige domein in de heuvels rond Béziers. Haar filosofie sluit naadloos aan bij die van Grutto, in wie wij de perfecte partner vonden om deze unieke samenwerking mee te doen. Alles wat wij namelijk belangrijk vinden wanneer wij wijn inkopen, namelijk dat deze op duurzame wijze wordt geproduceerd, dat we rechtstreeks met de wijnboer werken en dus precies weten hoe de wijn is gemaakt, precies dát zien we ook terug bij Grutto: eerlijk en natuurlijk vlees, zonder toevoegingen en rechtstreeks van de boer. Een missie die wij alleen maar kunnen toejuichen. Dus toen Xavier deze zomer met Berend, de oprichter van Grutto, in gesprek raakte, klikte het gelijk. Of wij geen lekkere rode wijn voor hem hadden voor de feestdagen, vroeg Berend. Xavier, net terug van een bezoek aan Lidewij in de Languedoc, dacht direct aan het vat dat hij in een hoekje van haar kelder had zien staan. Een vat waar ze nog geen plannen mee had. En zo werd de cuvée Gaspard N°1 geboren!


Lidewij heeft de wijn, vernoemd naar haar lievelingsezel, inmiddels voor ons gebotteld en naar Nederland verstuurd. Het is een heerlijk pure en intense rode wijn geworden, vol sappig fruit, kruidige tonen en een elegante afdronk. Gaspard N°1 is exclusief per doos van zes verkrijgbaar via de website van Grutto. En omdat Gaspard N°1 de perfecte match is bij feestelijke gerechten als beef wellington, boeuf bourguignon, of een sappige steak van de grill, krijg je nu €15,- korting bij een bestelling vanaf €50,- bij Grutto. Gebruik hiervoor de kortingscode Okhuysen15, alleen geldig in de maand november, en geniet deze kerst van een (h)eerlijk, duurzaam stukje vlees en een goed glas wijn.


Ontdek meer bij Grutto

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod