Alle blogs

Recept: Hele kip met citroen en tijm

Door Grutto, 29 februari 2024

Ingrediënten voor 4 personen
1 hele biologische kip,
30 gram roomboter,
1 theelepel gemalen koriander,
1 theelepel gemalen komijn,
2 takjes tijm,
2 theelepels grof
zeezout,
1 citroen,
handje verse peterselie, fijngehakt


Bereiding
1. Haal de kip uit de koelkast zodat deze rustig op kamertemperatuur kan komen.
2.Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kip rondom met zout en peper. Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng het met de gemalen koriander, komijn, peterselie, tijm, zeezout en het sap en de rasp van de citroen.
3. Stop de citroen in de holte van de kip. Trek voorzichtig het vel boven de borst los, en verdeel 2/3 van de boter onder het vel. Smeer de overgebleven boter aan de buitenkant.
4. Braad de kip in ongeveer 45 tot 50 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege wat van het braadvocht over de kip voor een extra mooie korst.
5. Haal de kip uit de oven en check of deze gaar is. Snijd de kip voorzichtig in op een dikker deel. Als het vlees niet meer roze maar mooi wit is, is het gaar.
Zet de kip als pronkstuk in het midden van de tafel.

Tip: serveer de kip met een couscoussalade met tomaat, komkommer en verse munt.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod