Pomerol
Pomerol

2018 Pomerol

Château Certan de May 0.75l

178

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Oogstjaar 2018 is zeer zuiver en intrigerend met donker fruit als bramen en bosbessen. Schitterende tanninen voor structuur en de afdronk is lang met zwoel fruit, specerijen en heerlijk sappige'zuren voor elegantie. Een pomerol van hoog niveau!

Schenkadvies

Nu tot 2037+, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Een waar feest met een klassieke tournedos Rossini!

Gidsbeoordeling

Wine Advocate: 93-95
Decanter: 94
Antonio Galloni (Vinous): 90-93
Het Okhuysen Proefteam: 18,5
Jamessuckling.com: 95-96
Wine Spectator: 93-96

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Lalande-de-Pomerol/Pomerol

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Merlot (blauw), cabernet sauvignon (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château Certan de May

Certan de May ligt in het herkomstgebied Pomerol, op de rechteroever van de Dordogne in de wijnregio Bordeaux. Het domein wordt al jaren geroemd om zijn prachtige wijnen. De naam Certan de May stamt van de van oorsprong Schotse familie Demay die het domein startte aan het eind van de zestiende eeuw. Tijdens de Franse Revolutie moest de familie een flink stuk grond inleveren. Tegenwoordig is er zo’n vijf hectare van over en is het château in handen van Jean-Luc Barreau. De wijngaarden zijn aangeplant met 70% merlot, 25% cabernet franc en 5% cabernet sauvignon.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven