Pessac-Léognan blanc - Graves Cru Classé
Pessac-Léognan blanc - Graves Cru Classé

2019 Pessac-Léognan blanc - Graves Cru Classé

Château Carbonnieux 0.75l

54

90

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Een heerlijk expressieve en stuivende neus met mint en sinaasappelschil. Het hout is prachtig geïntegreerd met subtiel iets toast. Mooi geconcentreerd met structuur en veel fraîcheur. Heerlijk!

Schenkadvies

Nu tot 2028, 10-12°C

Wijn-spijs advies

Zachtgegaarde heilbot een saus van sherry, gebakken eekhoorntjesbbrood en harico verts.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Pessac-Léognan

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Sauvignon blanc (wit), sémillon/semillon (wit)

Domeininformatie

Château Carbonnieux

Dit château is een van de oudste châteaux in de Graves streek en de boeken gaan terug tot 1320. Sinds de oprichting tijdens de 100-jarige oorlog heeft het domein al vele turbulente jaren meegemaakt. De diverse oorlogen zijn niet onopgemerkt aan het château voorbijgegaan. Deze lange geschiedenis wil niet betekenen dat de tijd op dit domein heeft stilgestaan. Sinds het moment dat de familie Perrin het domein in 1956 kocht, is het streven naar perfectie via moderne middelen en het in de hand nemen van externe expertise het uitgangspunt. Zo werd in midden jaren tachtig de wereldberoemde oenoloog Denis Dubourdieu geraadpleegd voor de vinificatie van de wijnen en werd er continu geïnvesteerd in het château, zowel in de wijngaard alsmede in de nieuwe vinificatieruimten.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven