Pauillac - 5me Grand Cru Classé
Pauillac - 5me Grand Cru Classé
Alle wijnen

2018 Pauillac - 5me Grand Cru Classé

Château Pédesclaux 0.75l

68

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Gul cassisfruit op de neus, gevolgd door een prachtige tanninestructuur en een rijke, bijna romige textuur. De wijn heeft een goede balans, de fijne zuren op de afdronk zorgen voor lengte en diepgang.

Schenkadvies

Vanaf 2024 tot 2036, 16-18°C

Gidsbeoordeling

Wine Advocate: 92-94
Decanter: 93
Antonio Galloni (Vinous): 89-92
Het Okhuysen Proefteam: 17-
Jamessuckling.com: 94-95
Wine Spectator: 89-92

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Pauillac

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw), petit verdot (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château Pédesclaux

Al een aantal jaren volgen wij met veel aandacht de ontwikkelingen op Château Pédesclaux. Sinds 2009 heeft de familie Lorenzetti veel geïnvesteerd in de wijngaarden, de kelders en het château om de kwaliteit te verbeteren. Emmanuel Cruse van Château d'Issan, Margaux - 3me Grand Cru Classé en consulterend oenoloog Eric Boissenot zijn nauw betrokken bij de familie.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven