Pauillac - 5me Grand Cru Classé
Pauillac - 5me Grand Cru Classé

2017 Pauillac - 5me Grand Cru Classé

Château Lynch-Bages 0.75l

167

00

per fles

Een klassieke assemblage in 2017 met 70% cabernet sauvignon, 24% merlot, 4% cabernet franc en 2% petit verdot.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Een klassieke assemblage in 2017 met 70% cabernet sauvignon, 24% merlot, 4% cabernet franc en 2% petit verdot.

Proefnotitie

Een prachtig diepe kleurintensiteit met op de neus zwart fruit, iets sigarentabak en toast. Een elegante pauillac met goede concentratie en een gebalanceerde tanninestructuur. Grote klasse!

Schenkadvies

Nu tot 2040, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Tomahawk van de Green egg met maïs en gepofte aardappel.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Pauillac

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw), merlot (blauw), petit verdot (blauw)

Domeininformatie

Château Lynch-Bages

Het Château heeft sinds 1980 enorme renovatie achter de rug. Belangrijkste investeringen waren de kelders waarin volledig temperatuurgecontroleerde inox-tanks (roestvrijstaal) zijn geplaatst en de bouw van een prachtig proeflokaal. Het kasteel heeft sinds de 16e eeuw zijn huidige vorm gekregen. De naam van dit Château is gedeeltelijk afkomstig van het plateau waar het kasteel en de kelders op gelegen zijn (plateau de Bages). De andere helft van de naam is afkomstig van Thomas Lynch, zoon van een Ierse immigrant, die in 1750 trouwde met de dochter van de eigenaar van het Domein de Bages. De van oorsprong Ierse familie Lynch zou het landgoed 75 jaar in bezit houden. Sinds 1934 behoort het aan de familie Cazes, die er vooral onder leiding van Jean-Michel Cazes (sinds 1974) imponerend goede wijn is gaan maken. De wijngaarden van Lynch-Bages liggen precies tussen de wijngaarden van Mouton-Rothschild, Lafite-Rothschild, Latour, Pichon-Longueville-Comtesse de Lalande en Pichon-Longville Baron.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven