L'Hospitalet de Gazin - Pomerol (2de wijn)
L'Hospitalet de Gazin - Pomerol (2de wijn)

2018 L'Hospitalet de Gazin - Pomerol (2de wijn)

Château Gazin 0.75l

52

00

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Voor deze tweede wijn wordt de jongere aanplant gebruikt. Het oogstjaar 2018 heeft geweldige tweede wijnen voortgebracht, waaronder deze L’Hospitalet de Gazin. Op de neus bramen en zwarte kersen met iets van mokka en specerijen. Een krachtige wijn met prachtige tanninen en een goede lengte. Uitstekend!

Schenkadvies

Nu tot 2030+, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Reebok met duxcelles van paddenstoel, crème van bataat en saus van de ree.

Gidsbeoordeling

Het Okhuysen Proefteam: 17-

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Lalande-de-Pomerol/Pomerol

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Merlot (blauw), cabernet sauvignon (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château Gazin

Château Gazin ligt op het plateau van Pomerol en heeft vermaarde buren als Château Lafleur en Pétrus. Château Gazin is in de laatste jaren steeds beter gaan presteren. De kwaliteit van dit geweldige terroir wordt steeds evidenter voor de precisie en kracht van de wijnen.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven