Hommage à Camille Saint-Saëns - Pays d'Oc
Hommage à Camille Saint-Saëns - Pays d'Oc

2022 Hommage à Camille Saint-Saëns - Pays d'Oc

La Gineste 0.75l

7

30

per fles bij 6 flessen,
8,10 per fles

Charles Fabre Luce eert de grote musicus en diens vriendschap met zijn overgrootvader met deze speciale cuvée, de Hommage à Camille Saint-Saëns. Een pure wijn, gemaakt van merlot, aangevuld met een kleine hoeveelheid houtgerijpte cabernet-sauvignon voor wat extra pit.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Charles Fabre Luce eert de grote musicus en diens vriendschap met zijn overgrootvader met deze speciale cuvée, de Hommage à Camille Saint-Saëns. Een pure wijn, gemaakt van merlot, aangevuld met een kleine hoeveelheid houtgerijpte cabernet-sauvignon voor wat extra pit.

Proefnotitie

De wijn geurt naar bramen, bessen, laurier, kruiden en iets van leer. De smaak is zacht en soepel, maar tegelijkertijd pittig en biedt een goede concentratie en heel puur fruit. De afdronk is kruidig en fris.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 16-18°C

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Vin de Pays d'Oc

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Merlot (blauw)

Domeininformatie

Charles Fabre-Luce

De familie Fabre Luce maakt al vele generaties wijn. Het eeuwenoude landgoed ‘La Gineste’ ligt dicht tegen de Zuid-Franse appellatie Saint-Chinian aan, waar de vroeg rijpende merlot het fantastisch doet op de koele, kalkrijke kleibodem. Recent heeft vader Henri het stokje overgedragen aan zoon Charles die met moderne investeringen La Gineste nieuw elan heeft gegeven. De wijngaarden liggen rondom het statige landhuis waar de bekende componist en vriend van de familie, Saint-Saëns, graag verbleef.

Regioinformatie

Languedoc

De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven