Côtes de Bordeaux Cadillac
Côtes de Bordeaux Cadillac
Alle wijnen

2017 Côtes de Bordeaux Cadillac

Château Clos Chaumont 0.75l

21

90

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Twee jaar geleden overleed Pieter Verbeek, de eigenaar van Château Clos Chaumont en grote drijfveer achter de buitengewoon hoge kwaliteit die deze wijn elk jaar laat zien. Zijn zoon, Pieter Verbeek jr. heeft het chateau overgenomen en is vastberaden om de droom van zijn vader voort te laten bestaan. Het oenologisch advies wordt gedaan door Hubert de Boüard de la Forrest van Château l’Angélus, Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé A. Heerlijk fris en expressief op de neus, met rijp zwart fruit als kersen en bramen. Een fluwelen tanninestructuur met wederom fraîcheur en rijp fruit. Ondanks het uitdagende groeiseizoen en de kleine kwantiteit wist de kwaliteit ons met veel overtuiging te verrassen!

Schenkadvies

Nu tot 2026, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Lekker bij klassieke vleesgerechten, als beef wellington, boeuf bourguignon en hazenpeper.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Côtes de Bordeaux Cadillac

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château Clos Chaumont

Een wijn die het verdient om ontdekt te worden. Vanaf de dag dat de Nederlandse eigenaar Pieter Verbeek dit chateau halverwege de jaren negentig kocht, koos hij voor kwaliteit. De eerste jaren werd hij geadviseerd en bijgestaan door een andere Nederlander, Kees van Leeuwen van Château Cheval Blanc. Toen deze geen tijd meer had door zijn werk aan de universiteit, vond Verbeek Hubert de Boüard van Château Angélus bereid het advieswerk van Van Leeuwen over te nemen. Na het overlijden van Pieter in 2017 hebben de kinderen met eenzelfde passie zijn ‘levenswerk’ op zich genomen.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven