Door Folkert Scheper, 27 november 2025
Benodigdheden:
2 koolrabi’s
1 bosje dille
1 citroen
100 gram pistache
Voorbereiding:
- Schil 1 koolrabi met een dunschiller. Schaaf met een kaasschaaf of mandoline dunne plakjes en zet opzij.
- Pak 1 koolrabi in zilverfolie en pof in de oven op 180 graden totdat je met een aardappelschilmesje weinig weerstand voelt als je er in prikt (ongeveer 1 uur). Haal uit de oven, laat wat afkoelen en snijd vervolgens de schil weg.
- Rooster de pistache in de een droge pan tot ze beginnen te geuren op laag vuur. Laat afkoelen en hak grof.
- Pureer de gepofte koolrabi met een staafmixer. Voeg de helft van de pistache, de schil van de citroen en de helft van de dille toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de dun geschaafde koolrabivellen 15 seconden in heel erg zout water (zo zout als zeewater), spoel af onder koud water en dep droog.
Bereiding voor het serveren:
- Leg de vellen koolrabi naast elkaar. Schep een ruimte theelepel van het gepofte koolrabi mengsel in het midden in vouw tot ravioli. Gebruik hiervoor twee handen. Zet beide duimen op 6 uur, en de wijsvinger op 10 en 2 uur, vouw deze punten naar het midden, duw wat aan en trek de randen glad op 12, 4 en 8 uur.
- Serveer op een de overgebleven gehakte pistachenootjes en garneer met dille.
0.75l
per fles
bij 6
flessen,
17.90
16.65
per fles