De Loirevallei staat vol in de spotlights!

Al sinds jaar en dag zijn de wijnen uit de Loire geliefd onder wijnliefhebbers. Van oudsher vind je in Parijs op vrijwel iedere wijnkaart - van eenvoudige bistro tot sterrenrestaurant - vele wijnen uit deze prachtige streek.

Niet heel vreemd, wanneer je bedenkt dat de Loirevallei de achtertuin van Parijs is. Daarbij weten de Parijzenaren als geen ander dat Loirewijnen met hun elegante frisheid en schitterende zuurgraad vaak zeer verteerbaar en dus ideale tafelpartners zijn. De laatste jaren is de populariteit ook buiten Frankrijk weer helemaal terug van weggeweest. De wijnen appelleren aan een veranderende smaak en behoefte bij veel wijnliefhebbers. We zien een verschuiving van zeer rijpe krachtpatsers, met een hoger alcoholperecentage, naar lichtere wijnen met frisheid en elegantie. En laat de Loire nu precies daarin uitblinken!

 

Bij Okhuysen is de voorliefde van Loirewijnen er overigens altijd al geweest. Niet voor niets werken we samen met enkele absolute parels uit deze langgerekte wijnstreek, met sommige domeinen zelfs al meerdere decennia. Om meer mensen kennis te laten maken met de topcuvées van deze geweldige producenten, bieden wij vanaf dit jaar de mogelijkheid om ze in de voorverkoop te bestellen. Zo heeft u toegang tot de meest schaarse wijnen, tegen de meest aantrekkelijke prijzen. Doe er uw voordeel mee!

 

Kwaliteit begint in een gezonde omgeving
Veel producenten in de Loire hebben aandacht voor biodiversiteit en duurzaamheid en lopen daarin voorop in de wijnwereld. Ze laten zien wat er ook in een natter en koeler klimaat mogelijk is. Thierry Germain (Domaine des Roches Neuves, Saumur-Champigny) en Pierre-Marie Luneau (Domaine Luneau-Papin, Muscadet Sèvre et Maine) behoren tot de pioniers die in dit gebied biologisch en biodynamisch gingen werken in hun wijngaarden. Zij inspireerden weer jonge wijnmakers als Anne Charlotte Genet en Kevin Fontaine (Domaine Charles Joguet, Chinon) en Thomas en Charlotte Carsin (Terre de l’Elu, Anjou) om voor een zelfde aanpak te kiezen. Op Château d'Epiré (Savennières) en Domaine de la Garenne (Sancerre) wordt ook al heel lang met een groot respect voor traditie en de natuur gewerkt. Duurzaamheid is daarbij al generaties het sleutelwoord. Wat voor al deze wijnmakers geldt, is dat het bij allemaal draait om gezonde druiven uit een gezonde, levende wijngaard. Deze filosofie zorgt voor wijnen met een heel pure expressie van hun terroir. In deze brochure presenteren we zes van onze Loiredomeinen die stuk voor stuk behoren tot de top van wat deze fantastische regio te bieden heeft.

Bekijk alle blogs