Charlotte en Thomas Carsin komen oorspronkelijk uit Bretagne, maar wilden niets liever dan wijn maken. In 2008 kunnen ze in Anjou 23 hectare prachtige grond kopen, waarvan 18 hectare beplant. De reputatie van Anjou is niet heel groot, waardoor de grond ook niet duur is, maar de verkoop van Anjou, zeker op hun niveau, blijkt lastig. In 2019 besluiten ze uit de appellation te stappen omdat ze zich niet thuis voelen bij alle regels en vrij willen zijn in hun zoektocht naar de hoogste kwaliteit. Hierdoor mag het woord clos niet meer op het etiket en veranderen ze hun naam in Terre de l’Élu. Ze werken zo natuurlijk mogelijk, zowel op het land als in de kelder. In de wijngaard zijn voor de biodiversiteit en ook als bescherming tegen de vorst aarden wallen aangelegd, beplant met hagen en bomen. Ook in de wijngaard zijn bomen neergezet en andere gewassen aangeplant, die schaduw geven en het grondleven gezond houden. In de kelder gebruiken ze geen industriële gisten, de tanks worden niet gekoeld en er wordt niet gepompt en niet gefilterd. De persen voor de witte wijnen zijn zeer lang en rood vergist veelal met hele trossen. De wekingen zijn kort, op basis van infusie; dus geen remontage of pigeage. Dit alles resulteert in absolute topwijnen met veel verfijning. Charlotte geeft ons hun sleutelwoorden voor de stijl wijn die ze nastreven: “élégance, gastronomie et émotion”. * La Revue du Vin de France